Gençler Berlin’de tecride dikkat çekti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 24 yıldır 11 metrekarelik bir odada yaşamını canlandıran gençler, “Gençliğin geleceği İmralı kapılarının ardında kilitli kalamaz” diyerek özgürlüğünü istedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’in işlek yerlerinden olan Alexanderplatz’ta gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve protesto etmek amacıyla, tecrit koşullarını canlandıran bir gösteri yaptı.

TekoJIN, TCŞ ve enternasyonal gençlerin katıldığı eylemde, Abdullah Öcalan’ın İmralı’da 24 yıldır 11 metrekarelik bir odada yaşamını canlandıran gençler, ellerinde tuttukları döviz ve attıkları sloganlarla da özgürlüğünü talep etti.

İmralı’yı ziyaret ettiğini açıklayan İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin ikiyüzlülüğünü reddettiklerini belirten gençler, buna dair hazırladıkları bildiriyi okuyup dağıttı.

Gençler, “Gençliğin geleceği İmralı kapılarının ardında kilitli kalamaz. Dünyanın yaşadığı sorunlar ancak Önderlikle çözüm bulacaktır. Önderlik ile çözüm konuşulana dek eylemlerimiz devam edecektir” diye vurguladı.

Yaklaşık bir saat süren eylem, atılan “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Freiheit für Öcalan, Frieden in Kürdistan”, “Jin Jiyan Azadî”  sloganları ile sona erdi.