Gençler SPD toplantısında sivil itaatsizlik

Gençler, Türk devletinin soykırım saldırılarına destek veren Alman hükümetini teşhir etmek için Stuttgart’ta SPD’nin düzenlediği bir toplantıda sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Kürt ve enternasyonalist gençler, Türk devletinin Kurdistan’da yürüttüğü soykırım savaşında Almanya hükümetinin sorumluluğuna dikkat çekmek ve teşhir amacıyla, SPD’nin Stuttgart'ta düzenlediği toplantıda sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Salona “Kürt halkına yönelik kimyasal saldırıları durdurun” yazılı pankart, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara dikkat çeken dövizler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarıyla giren gençler, Türk devletinin Başûrê Kurdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin bir bildiri okudu. Gençler, Alman İçişleri Bakanı SPD’li Nancy Faeser'in kısa bir süre önce Türkiye'ye giderek faşist AKP-MHP hükümetinin temsilcileriyle yaptığı görüşmeye atfen, "terörle mücadeleden" kasıtlarının Kurdistan topraklarının işgali ve Kürt halkının soykırımına destek vermek amaçlı olduğuna işaret etti ve şunları ekledi: "SPD ve Türkiye'nin işbirliğini kabul etmiyoruz. Gerçek yüzünüzü gösteriyoruz. Sizin de ellerinizde kan var!"