Gençlerden Özgürlük Hamlesini selamlama eylemleri

Hamburg ve Paris'in iki ayrı noktasında Kürt gençleri gerçekleştirdikleri eylemlerle "Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesini kararlılıkla yürüteceklerini vurguladı.

Almanya’nın Hamburg ve Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösü ile Corbeil banliyösünde bir araya gelen gençler, "Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesine katılan Kürt Gençlik Hareketlerini selamladı.

VILLIERS LE BEL

 

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde yaşan Kürt gençleri, Kürt Gençlik Hareketlerinin Basel’de gerçekleştirdiği eylemlerle "Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesine katılmasını selamlamak amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca, “Bijî berxwedana İmralı”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Yürüyüş ardından açıklama yapıldı.

Açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 25 yıllık ağırlaştırılmış tecrit ve işkence sisteminin bir komplo olarak devam ettiğine dikkat çekildikten sonra başlatılan hamleye ilişkin şunlar vurgulandı: “Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Hareketi olarak bütün Kurdistan’da Önder Apo ile kazanılan tüm değerlere sahip çıkacağımıza dair büyük bağlılıkla ve kararlılıkta hareketimizin başlattığı final hamlesini selamlıyor ve buna güçlü katılacağımızın sözünü yeniliyoruz. Önder Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm mottosuyla başlatılan kampanyayı küresel düzeye çıkartarak İmralı duvarlarını ve sistemini paramparça edeceğiz. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayana dek alanlarda mücadelemizi büyüterek komployu boşa çıkaracağız. ‘Kes nikare roja me tarî bike’ (Kimse güneşimizi karartamaz) ruhuyla Önderliğe sahip çıkma ve özgürleştirme zamanıdır.”

CORBEIL

Paris’in Corbeil Essonne banliyösünde bir araya gelen TCŞ VE TekoJIN  üyeleri de “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’’ hamlesini  sahiplendi.

Basın açıklaması yapan gençler, hamleye güçlü katılacaklarını belirtti.

Açıklama sonunda, “Bijî Serok Apo”, Bê Serok jiyan nabe”, Kahrolsun komplocu güçler” sloganlarını attı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentindeki Kürt gençler de hamleyi selamlamak üzere bir araya geldi.

Ankara’da fedai eylem gerçekleştiren Rojhat Zîlan ve Erdal Şahin şahsında tüm Kurdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde, açıklama gerçekleştirildi.

İmralı ve gerilla direnişinin selamlandığı açıklamada, “Biz Apocu gençler olarak sokakları terk etmeyeceğiz. Nerede olursa olsun Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar durmayacağız. Biz Hamburg’da yaşayan APOcu gençler  olarak Önder APO’nun esaretini kabul etmiyoruz, 10 Ekim’de ilan edilen ‘’Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’’ hamlesine aktif olarak katılacağımızı belirtiyoruz” denildi.

Açıklama ardından “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana gerîla’’ sloganları atıldı.