Gençlerden birçok merkezde uluslararası komplo protestosu

Viyana, Duisburg, Stuttgart, Mannheim, Marignan, Paris'in Villiers Le Bel banliyösü ile Basel'de eylem düzenleyen Kürt gençleri, uluslararası komployu protesto etti.

Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komployu çeşitli eylemlerle protesto etti.

VİYANA

TEKO-JIN ve TCŞ aktivistleri, Avusturya'nın başkenti Viyana'da meşaleli yürüyüş düzenledi.

Kürdistanlılar ve Kürt gençleri Karlsplatz'da düzenledikleri miting ardından Resselpark'a doğru meşaleler ile yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan yürüyüşçüler "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Düşünceler Hapis Edilemez" yazılı pankart taşıdı.

"Tecride, Faşizme ve İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan" şiarı ile düzenlenen yürüyüşte aynı zamanda "Tecride ve Faşizme Karşı Bi Hev Re Serhildan" yazılı pankart tutuldu. Kürdistanlılar ve Kürt gençleri sık sık "Yaşasın Öcalan" sloganı attı. Yürüyüşten sonra Resselpark’ta bir mitnig düzenlendi.

DUİSBURG

TEKO-JIN ve TCŞ aktivistleri Almanya'nın Duisburg kentinde “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” Bi Hev Re Serhildan” şiarı ile bir miting düzenledi.

Duisburg Tren Garı önünde bir araya gelen halk, eylemine bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

TCŞ adına yapılan konuşmada KCK’nin başlattığı "Tecride, Faşizme ve İşgale Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı", hamlesi kapsamında düzenlenen eylemde yapılan konuşmada 9 Ekim uluslararası komplo kınandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı mitingde Almanca, Türkçe ve Kürtçe "Faşizme ve tecride karşı, Bi Hev Re Serhildan", Kürtçe "Önder Apo'nun özgürlüğü için Bi Hev Re Serhildan" ve Almanca "Abdullah Öcalan'a özgürlük, soykırıma ve işgalciliğe son" yazılı pankartlar taşındı.

Sık sık "Diktatör Erdoğan", “Faşist Erdoğan” ve "Öcalan’a Özgürlük", “Biji Serok Apo", “Be Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya'nın Stuttgart kentinde de bir meşaleli yürüyüş ile uluslararası komplo protesto edildi. YXK gençlik bileşenlerinin düzenlediği yürüyüşte sık sık, "Öcalan'a özgürlük”, “İmralı esaretine son verilsin”, “Ess lebe Öcalan" sloganları atıldı.

MARIGNAN

Fransa’nın Marignan kentinde de TCŞ’nin çağrısı ile 9 Ekim komplosu yapılan meşaleli yürüyüş ile protesto edildi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla gerçekleştirilen eylem, saygı duruşu ile başladı.

Fransızca, “Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü” yazılı pankartın açıldığı eylemde gençler sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Liberté pour Ocalan”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganlarını attı. Büyük bir PKK bayrağının açıldığı yürüyüşte gençlerin yaktığı meşale ve attığı havai fişekler çevreden dikkat çekti.

Yürüyüşten sonra ise Marignan belediyesi önünde bir miting yapıldı. Konuşmalar ardından eylem

“Bi Hev Re Serhildan” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

PARİS-VILLIER LE BEL

TEKO-JIN ve TCŞ öncülüğünde Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde düzenlenen eylemde komployu kınayan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük istedi.

9 Ekim devletlerarası komplosuna karşı yapılan eylem, Villiers Le Bel tren istasyonu önünde saat 20’de başladı. Türkçe “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” ve Fransızca, “Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü İçin Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankartların açıldığı yürüyüşte çok sayıda genç yer aldı.

“Bijî Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir”, “Bi Hev Re Serhildan” sloganlarının atıldığı eylemde havaya havai fişekler atılırken, meşaleler taşındı.

Yürüyüş ardından ise bir miting düzenlendi. Miting, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de uluslararası komplo protesto edildi.

TCŞ, TEKO-JIN ile ve antifaşist örgütlerin çağrısını yaptığı meşaleli bir yürüyüş düzenlenadi.

Claraplatz’da düzenlenen eylemde “Bi Hev Re Serhildan”, “Rise Up For Rojava”, “Em Dibêjin Na” pankartları taşındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, Antifa ve TCŞ bayraklarının da taşındığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi dillendirildi.

Eylem, Antifa, Basel Rojava Komitesi, Basel Nazi Frei örgüt ve kampanyalarının ortak açıklamasının okunması ardından Dreirosenbrücke’de sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde bir araya gelen gençler, “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bİ Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenledikleri yürüyüşle devletlerarası komployu protesto etti.

“Est Ist Genau, Die Zeit Für Ocalan’s Freiheit” ve “Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü için Birlikte Serhildan” pankartlarının açıldığı eylem, Almanca hazırlanan bildirinin okunmasından sonra başladı. Paradeplatz’tan başlayan eylemde Almanca ve Kürtçe sloganlar ile devletlerarası komplo protesto edilirken, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebi dile getirildi.

Alman devletinin Türk devletinin soykırım saldırılarındaki rolünün de teşhir edildiği eyleme Demokratik Güç Birliği ve Alman antifaşist gençler de destek verdi.

Yürüyüş ardından Mannheim HBF’da bir miting düzenlendi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de uluslararası komployu protesto etmek amacıyla A7 otoyolundaki bir köprüye, “Biji serok Apo” ve “Be Serok jîyan nabe” sloganları yazılı pankart açıldı ve meşale yakıldı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarı ile eylemdüzenlendi.

Grand Theatre alanında bir araya gelen gençler, komploya dair Fransızca bir açıklama yaptı.

“Bi Hev Re Serhildan” ve “Il est Temps Liberté Pour Öcalan” pankartlarının açıldığı eylemde gençler sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Liberté pour Ocalan”, “Bi Hev Re Serhildan”, “Assassin Erdogan” sloganlarını attı.

Saint Catherine’den Victoria meydanına kadar süren eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK ve TCŞ bayrakları açıldı.

Eylem, Victoria meydanında ‘10 Ekim Küresel Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ gününde düzenlenecek eylemlere yapılan çağrı ile son buldu.