Global Boks Maçı’nda kimyasal protestosu

Almanya’nın Oberhausen kentinde düzenlenen Global Boks Maçı sırasında Türk devletinin kimyasal saldırılarını protesto etmek amacıyla pankartlar açıldı.

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN aktivistleri 5 Kasım günü Oberhausen kentinde yapılan ve binlerce kişinin katıldığı Global Box Maçı sırasında canlı yayında pankart açtı.

İran ve Doğu Kürdistan’daki direnişlere destek amacıyla Jina Emini’nin anıldığı sırada aktivistler üzerinde “Jin jiyan azadî” yazılı pankart açtı ve binlerce kişiyle birlikte “Jin jiyan azadî” sloganını attı. 

Bir çok boksörün karşı karşıya geldiği boks gecesine Kürt boksör İsmail Özen öncülük etti. Özen, geceyi Jina Emini'ye adadığını söyledi. Özen, tüm izleyicileri cep telefonlarının ışıkları ile Ortadoğu'da direnen kadınları anmaya çağırdı. 

Aktivistler ayrıca Türk devletinin işgal saldırıları sırasında gerillaya karşı kullandığı kimyasal silahlara dikkat çekmek için pankartlar açarken, gerilla direnişini selamlayan ve işgalcileri protesto eden sloganlar attı.

Salondaki ırkçı bazı gruplar Türk ve Azerbaycan bayrakları açarak provokasyon girişiminde bulundu. 

Alman katılımcılar da TCŞ ve TekoJIN’in eylemine yoğun ilgi gösterirken, güvenlikçiler faşist grupları sahadan uzaklaştırdı.