Güney Kürdistan’da katledilenler İsviçre’de anıldı

Güney Kürdistan’da, Türk devletinin ve işbirlikçileri eliyle katledilen Hüseyin Arasan, Şükrü Bulut, Gazeteci Nagihan Akarsel, Zeki Çelebi, Mamoste Şemal, Hüseyin Türeli, ve Ferhat Barış Kondu İsviçre’de anıldı.

Güney Kürdistan’da katledilen Kürtler, İsviçre’nin Zürich kentindeki Demokratik Kürt Toplum merkezinde  yapılan bir etkinlikle anıldı.

Winterthur ve Zürih Kürt Toplum merkezlerinin ortaklaşa düzenlenen anma etkinliği saygı duruşuyla başladı. Çok sayıda kişinin katıldığı anmada Zürih Demokratik Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanı Ayşe Dicle bir konuşma yaptı.

Ayşe Dicle şehitlerin arkasında konuşmanın kolay olmadığını belirterek “Şehitler arkasından konuşmak kolay değil. Ne söylersek söyleyelim onları anlatmak, onların mücadelesini anlatmada yetersiz kalırız. Devlet her zaman bizim mücadelemizi yok etmek için elinde geleni yapıyor. Bütün bu baskılar, suikastlar, katletmeler bizi mücadelemizi asla alıkoyamayacaktır. Şehid namirin” dedi. 

Geçen hafta Süleymaniye’de katledilen Hüseyin Arasan ile Yunanistan’da birlikte kalan Reşit Aras, Arasan ile yaşadığı anısını paylaştı. Aras “Hüseyin Heval’i Yunanistan’da ki Lavrion kampında tanıdım. Çok fedakar bir arkadaştı. Hayatının her alanında mücadele eden biriydi. Onunla çok anılarımız oldu. Onu anlatmaya kelimeler yetmez” dedi

Etkinlikte şehidler için hazırlanan sinevizyon gösterildi. Anma “şehid namirin” sloganıyla sona erdi.