Hamburg’da katliamcı zihniyet kınandı

Roboskî, Maraş ve 19 Aralık katliamlarının yıl dönümleri vesilesiyle DGB öncülüğünde miting gerçekleştirilerek, katliamcı zihniyet bir kez daha kınandı.

Roboskî, Maraş ve 19 Aralık cezaevi katliamlarının yıl dönümleri vesilesiyle Almanya’nın Hamburg kentinde bir miting gerçekleştirildi.

Hamburg Demokratik Güç Birliği (DGB) bileşenlerince Sternschanze semtinde bulunan Rote Flora binasi önünde gerçekleştirilen mitingde, katliamlarda yaşamlarını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Hamburg DGB adına bir bildiri okundu. Hapishanelerde faşizme karşı direnerek şehit düşen tutsakların insanlığın en değerli evlatları olduğu belirtilen açıklamada, “Gerek Maraş gerekse de Roboskî’de katledilen insanlarımızı da bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” denildi. Faşist Türk devletinin aynı katliamı bugün de Kürt halkına dayattığı ifade edildi.

Mitinge katılan siyasetçi Selma Irmak da hapishanelerde, Maraş’ta ve Roboskî’de katledilenleri saygı ve minnetle andıktan sonra şunları belirtti: “Cezaevlerinde çok büyük bir vahşet yaşandı. Cezaevlerinde insanların cenazesi çıktı. Bu insanlar sadece onurları için mücadele etti. Bu yoldaşlarımızı asla unutmayacağız. 19 Aralık, devletin katliamcı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ne yazık ki bunca vahşet ve katliamlara karşın insanlık sessiz kaldı."

Mitingde "Siyasi Tutsaklara Özgürlük" pankartı açıldı ve sık sık “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”, “Siyasi Tutsaklara Özgürlük” sloganları atıldı.