Hamburg’da tutsak Kenan Ayaz için eylem

Siyasetçi Kenan Ayaz’ın tutulduğu hapishane önünde gerçekleştirilen dayanışma eyleminde, “Bedeli ne olursa olsun yoldaşlarımızı ve savundukları değerleri biz de savunacağız” vurgusu yapıldı.

Alman devletinin talebi üzerine Kıbrıs’ta tutuklandıktan sonra Almanya’ya iade edilen Kürt siyasetçi Kenan Ayaz için, Hamburg’da tutuklu bulunduğu Damtor hapishanesi önünde bir dayanışma mitingi yapıldı.

Kenan Ayaz’ın serbest bırakılması için kurulan Kenan Ayaz’a Özgürlük İnisiyatifi tarafından tertiplenen dayanışma mitingine çok sayıda Kurdistanlı ve Alman dostları katıldı. Kurdistan ve dünya devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulan mitingde “Kürtlerin kriminalizasyonuna son, Kenan Ayaz’a özgürlük” pankartı açıldı.

Mitingde bir konuşma yapan insan hakları savunucusu Anja Flach, Kenan Ayaz ve Hannover’de tutuklu bulunan Mehmet Cakas’ın Alman ve Türk devletlerinin askeri ve ekonomik çıkarlarına kurban edildiğini belirterek, bunun asla kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Murat Çewlîg ise, gerek Kenan Ayaz gerekse Mehmet Cakas için Kürtlerin ve dostlarının sürekli eylem halinde olacağını belirterek bedeli ne olursa olsun yoldaşlarımızı ve savunduğu değerleri bizler de savunacağız” dedi.

Kenan Ayaz ve Mehmet Cakas’ın fotoğraflarının taşındığı mitingde sık sık “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Yaşasın cezaevleri direnişi”, “Tüm siyasi tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı. Sloganlara hapishanedeki Kürt tutsakların da eşlik ettiği duyuldu.