Hamburg, Frankfurt ve Darmstadt’ta eylemler

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve gerilla alanlarına yönelik kimyasal saldırılar Almanya’nın Hamburg, Frankfurt ve Darmstadt’ta gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi.

HAMBURG


Almanya’nın Hamburg şehrinde faaliyet gösteren Hamburg Halk Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit, Medya Savunma alanlarına yönelik gerçekleştirilen kimyasal silah saldırılar ve Rojava Kurdistan’ına yönelik Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Sternschanze’de bulunan Rote Flora’da basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Rojbin Kadın Meclisi, Alman enternasyonalist güçler, gençlik örgütleri ile Kurdistanlılar katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dövizlerinin taşındığı eylemde, “CPT - Have You Met Abdullah Öcalan ! We Need to know about his safety and health! “, “Xwedî Derkeve! Bi Azadiya Serokatî Ber Bi Jiyana Xweserî” pankartları açıldı. Kurdistan devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşu İle başlatılan eylemde Sık sık “Be Serok Jiyan nane”, “Terörist Türkei”, “Biji Berxwedana Gerilla” Bijî Serok Apo", "Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok" sloganları atıldı.

ÖNDERLİK İÇİN HERKES ALANLARA ÇIKMALI

Hamburg Halk Meclisi adına açıklamada bulunan Dicle Çewlig, CPT’nin bu sessizliğe ile Türk devletinin tecrit politikalarına ortak olduğunu söyledi. Kürt halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalmadığı sürece Herkesin alanlarda eylemde olması gerektiğini söyleyen Çewlig, “Türk devleti savaşta ısrarcı olduğu için Önderliğimize bu tecridi uyguluyor. Rojava’ya ve Medya Savunma Alanlarına saldırıyor. Biz dünyanın her bir yanından tepkimizi dile getirmeliyiz. CPT’de buradan çağrımızı duymalı ve bir açıklama yapmalıdır. Aksi halde Türk Devletinin savaş konsepti olarak akıllarda kalacaktır. Önderliğimiz özgürlüğü için herkes alanlara çıkmalıdır” dedi.

Açıklama slogan ve direniş şarkıları İle son buldu.

DARMSTADT
 


Darmstadt’ta da şehir merkezindeki Luisenplatz’da bir araya gelen çok sayıda kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti. Eylemde yapılan konuşmalarda Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin insanlık üzerinde tecrit olduğu ifade edilirken bunun asla kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Miting “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

FRANKFURT


Almanya'nın Frankfurt kentinde İmralı tecridi protesto edildi. Frankfurt Hauptbahnhof'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüşe geçti. Kitle yürüyüş güzergahı boyunca sık sık "Freiheit Für Öcalan, Freedom For Ocalan, Kurdistan'a Statü, Öcalan'a Özgürlük, Status für Kurdistan" sloganıyla Alte Oper meydanına doğru yürüyüşe geçti.