Hannover’de tecride karşı sivil itaatsizlik eylemi

Hannover’de yaşayan Kürt gençleri “Cenga Azadiyê Serbixin” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Almanya’nın Hannover kentinde yaşayan Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğünü sağlamak için Hannover Merkezi Tren İstasyonu’nda sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Tren istasyonunda yürüyüşe başlayan gençler kentin merkezine kadar yürümek istedi. Yürüyüşe engel olmak isteyen polisler gençleri ablukaya aldı. Kısa süre içerisinde engellerin kaldırılması üzerine şehir merkezine kadar "Gençlik Apo'nun fedaisidir", "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo" ve "İmralı’ya bin selam" sloganları ile yürüyüş gerçekleştirildi.  Yürüyüş esnasında Almanca bildiriler de dağıtıldı.

Şehir merkezinde yürüyüşlerini mitinge dönüştüren gençler bir açıklama yaparak; Bütün Kürt gençlerini aktif eylemliliğe çağırdı: "Hannover Kürt gençliği olarak Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşana dek sürekli alanlarda olacağız. Bu temelde tüm yurtsever gençliği Önder Apo etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz" dedi.

Yürüyüş, "Bijî berxwedana İmralı", "Bê Serok jiyan nabe" sloganları ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.