'Haykırışımız kimyasalcılara dert, gerillaya nefes olacak'

Düsseldorf buluşmasının tarihi bir gün olacağını kaydeden siyasetçi, yazar ve kurum temsilcileri, topyekun haykırışın kimyasalcılara dert, gerillaya nefes olacağını belirtti; “O gün kimse işe gitmemeli, insanlık yürüyüşüne katılmalı” dedi.

Siyasetçiler, aktivistler ve kurum temsilcileri, 12 Kasım günü Düsseldorf’ta gerçekleştirilecek Avrupa merkezli yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı.

GREV İLAN ETTİK

KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur: 12 Kasım’da Düsseldorf’ta buluşuyoruz. 12 Kasım’ı biz KCDK-E olarak “Avrupa kimyasal silahlara karşı grev günü” ilan ettik. Avrupa’daki tüm Kürdistan halkımızı, Avrupa’daki dostlarımızı, kadın, genç, yaşlı, Alevi, Êzidî, Müslüman; insanım diyen herkesi, 12 Kasım günü Düsseldorf yürüyüş ve mitingine bekliyoruz. 12 Kasım’da Düsseldorf’ta Türkiye’nin işlediği savaş suçlarına karşı, gerilla üzerinde yürüttüğü kimyasal silahlara karşı, Avrupa’nın sessizliğini, OPCW’nin sessizliğini, Avrupa Konseyi’nin sessizliğini protesto etmek için seferberlik ruhuyla, faşizme karşı ortak bir ruhla herkesi gerillayı sahiplenmeye bekliyoruz. Gerilla yaşamdır. Gerilla özgürlüktür. Bijî berxwedana gerîla!

O GÜN KİMSE İŞE GİTMEMELİ

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç: Türk devleti “Çöktürme Planı”yla Kürdistan özgürlük mücadelesini ve Kürt halkının kazanımlarını tasfiye etmeyi hedefleyen bir soykırım politikası devreye koydu. Bütün tekniğini kullanarak, uluslararası güçlerin de desteğiyle bu savaşı yürütüyor. Gerillanın direnişi karşısında çıkmaza girdi. Bu konsept, “Çöktürme Planı” çöktü. Bunun üzerine uluslararası hukuku da, insanlık değerlerini de hiçe sayarak kimyasal kullanmaya başladı ve bununla sonuç almaya çalışıyor. Kürt Özgürlük Gerillasına yönelik bu saldırı aslında bütün Kürtlere, Kürdistan’a yönelik bir saldırıdır. Kürt halkını nefessiz bırakmaya, geleceğini karartmaya çalışıyor. IPPNW dosyasına rağmen OPCW harekete geçmiyor. Bu kirli savaşta Türk devletiyle birlikte katliam politikalarına ortaklık yapmaktalar, göz yummaktalar, alan açmaktalar. İşte bunun için 12 Kasım Düsseldorf yürüyüşü çok önemli. Başta Kürdistanlı örgütler olmak üzere, biz KCDK-E dahil 12 Kasım’ı Yurtdışı Kürt Ulusal Grev Günü ilan ettik. Yani o gün hiç kimse işe gitmemeli, iş yerini açmamalı, normal hayatını sürdürmemeli. Çünkü bize bir hayat zindan edilmek isteniyor. Nefesimizi kesmek istiyorlar. Geleceğimizi karatmaya çalışıyorlar. O yüzden 12 Kasım günü herkes Düsseldorf’ta olmalı. Çünkü bu direniş bütün Kürt halkının onurunu, geleceğini savunan bir direniştir. Bu nedenle herkes o gün merkezi Düsseldorf yürüyüşünde buluşmalı.

HEPİMİZ DÜSSELDORF’TA BULUŞALIM

99 gündür OPCW önünde eylemde olan Kürdistanlı Xoşnav Ata: Değerli yurtseverlerimiz, 97 gündür (Çarşamba günü itibarıyla) ben OPCW önünde inceleme yapılması talebiyle nöbetteyim. Bu 97 gündür OPCW sesimizi duymadı. Sesimizi duyması için, gerillaya nefes olmak için ayın 12’sinde Düsseldorf’ta merkezi bir eylem yapılacak. Halkımıza, yurtseverlerimize ve dostlarımıza çağrımızdır: Hepimiz Düsseldorf’ta buluşalım. Zafer halkımızındır! Bijî gerîla!

SESSİZLİĞE KARŞI

SYKP Kurucu Genel Başkanı Tuncay Yılmaz: Dünyanın silah satan, savaş isteyen devletleri Türk devletinin Kürtlere karşı kimyasal silah kullanmasına sessiz kalıyorlar. Savaş suçu işlemelerine sessiz kalıyorlar. İnsanlık suçu işlemelerine sessiz kalıyorlar. Ama biz şunu çok iyi biliyoruz; Kürdistan’da kimyasal silah kullanan, Kürt halkına karşı savaş suçu işleyenler, aynı zamanda Bartın’da madencileri öldürenlerdir. Halkımızı işsizliğe, yoksulluğa, geleceksizliğe mahkum edenlerdir. O zaman, madem ki savaş suçu işleyenler sessiz kalıyor; buna karşı olanlar olarak sesimizi yükseltmek zorundayız. 12 Kasım’da Düsseldorf’ta barış isteyenler, eşitlik isteyenler, özgürlük, demokrasi isteyenler yan yana gelecek. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi-Avrupa olarak biz de Düsseldorf’ta olacağız. Tüm barış isteyen halkımızı Düsseldorf’a davet ediyoruz.

İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLENİYOR

Gazeteci-yazar Hayko Bağdat: AKP-MHP rejimi her alanda insanlığa karşı suç işliyor. Her alanda insan haklarına, kadınlara, çocuklara, gençlere, her yere saldıran bir rejim var karşımızda. Ve Kürtlere karşı uyguladıkları imha politikası da bugün sanırım tarihsel olarak zirveye ulaşmış durumda. Kimyasal silah kullanımıyla ilgili iddiaların araştırılmasına bile izin vermeden, Şebnem hanımı (Şebnem Korur Fincancı) apar topar cezaevine tıkmaları zaten baştan beri şüphedir. Bu konu önemlidir. İnsanlığa karşı işlenen suçlar, Kürtlere karşı işlenen suçlar hepimizin gündemindedir. 12 Kasım’da eylemde görüşmek üzere...

İNSANLIK YÜRÜYÜŞÜNE DAVET EDİYORUM

Siyasetçi Nursel Aydoğan: Değerli halkımız! Kimyasal silah kullanmak, insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamındadır. Gerek Birleşmiş Milletler Sözleşmesine göre gerekse de kimyasal silahları denetleme kurumu olan OPCW’ye göre kimyasal silah kullanımı suçtur. Ben bütün halkımızı ve dostlarımızı 12 Kasım Cumartesi günü Düsseldorf’ta gerçekleştirilecek olan kimyasal silah kullanımına karşı insanlık yürüyüşüne katılmaya davet ediyorum. Gelin hep birlikte bir kez daha “kimyasal silah kullanımı suçtur” diye haykıralım.

SESSİZLİĞİ TOPTAN KIRALIM

Siyasetçi Tuğba Hezer: Kimyasal silah kullanımı tüm dünyada yasak ve suçtur. Ancak Türk devleti bu vahşeti Kürtler üzerinde yürütüyor. Gelin 12 Kasım’da Düsseldorf’ta toplanalım, sesimizle dünyadaki sessizliği toptan kıralım.

BİRLİKTE MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

Avrupa Devrimci Komün Meclisleri (ADKM) Avrupa Koordinasyonu Üyesi Ayaz Selçuk: Değerli yoldaşlar, Kürt ulusal mücadelesi çok tehlikeli ve hassas bir konjonktürden geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan yönetimi ve çetesi, Kürtleri baş düşman gören bir politika izliyor. Bizler Kürt gerillasına gelen saldırıları bütün devrimcilere geliyor gibi kabullenmek zorundayız. Konjonktür, birlikte mücadele etmemizi zorunlu hale getiriyor. Bu nedenle Avrupa Devrimci Komün Meclisi olarak 12 Kasım’da Düsseldorf’ta yapılacak eyleme ilerici, devrimci, emekçi halkı katılıma davet ediyoruz.

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKİ) Sözcüsü Semra Uzunok: Kimyasal silah kullanmak, bir insanlık suçudur. Ortadoğu’da süren savaşta gerillalara karşı kullanılan kimyasal silahlara dur demek için, barışı savunmak için, artık yeter demek için 12 Kasım’da Düsseldorf’ta hep birlikte büyük yürüryüşte barışı savunalım. Şimdi değilse ne zaman?”

TARİHİ BİR GÜN OLACAK

Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi’nden (ADDKİ) Hüseyin Ateş: Bütün insanlığa çağrımızdır! Kürtler, Türk devleti tarafından katlediliyor. Kimyasal silahlarla insanlığın umudu olan gerilla katlediliyor. 12 Kasım’da Düsseldorf’ta bu katliamı protesto etmek istiyoruz. Bu konuda, bu katliama duyarsız olan, duyarsızlığıyla beraber onu destekleyen Avrupa devletlerine dur demek istiyoruz. O nedenle bugün insanım diyen, insanlık için bir şey yapmak isteyen her kişiyi 12 Kasım’da Düsseldorf’taki eyleme çağırmak istiyoruz. 12 Kasım, aslında tarihsel bir gün olacak. Emperyalizm karşısında insanlığın savunulacağı gün olacak. Çünkü bugün Kürtlere yapılan zulüm aslında bütün insanlığa yapılmaktadır. Bugün gerillaya karşı kullanılan kimyasal silah, aslında geleceğimiz olan çocuklara karşı da yapılmaktadır. Bunların hepsine dur demek için 12 Kasım’da Düsseldorf’ta buluşmak üzere.

ÖYLE BİR HAYKIRACAĞIZ Kİ…

Dersim İnşa Kongresi Eşbaşkanı Hülya Yer: Soykırımcı Türk devleti Dersim’de 1938’de zehirli gazlar kullanarak on binlerce insanımızı katletti. Bugün de dünyanın gözleri önünde Zap’ta, Avaşîn’de, Metîna’da, Kürdistan’ın birçok bölgesinde kimyasal silahlarla Kürt soykırımını tamamlamak istiyor. Kimyasal silah kullanımı insanlık suçudur. Biz de bu insanlık suçuna ortak olmamak adına 12 Kasım Cumartesi günü Düsseldorf’ta büyük bir protesto yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Dersim İnşa Kongresi olarak, Dersimliler olarak biz o gün Düsseldorf’ta olacağız. Öyle bir haykıracağız ki, haykırışımız 1938’in intikamı olarak soykırımcılara, kimyasalcılara dert gerillaya nefes olacaktır.”