HDK-A: HDP kongresi Saray’ın korkulu rüyası oldu

Halkların Demokratik Kongresi - Avrupa (HDK-A) Merkez Yürütme Kurulu, HDK bileşenlerine yönelik baskılara sert tepki göstererek, HDK ve HDP’ye sahip çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan HDK-A, OHAL yasaları ve KHK’larla HDK/HDP’ye ve savaş karşıtlarına düşman hukuku uygulandığını belirtti.

EFRÎN’E YÖNELİK İSTİLA KÜRT DÜŞMANLIĞIDIR

Açıklamasında Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına dikkat çeken HDK-A, şu ifadeleri kullandı:

“İslamcı-faşist Erdoğan rejimi Afrin’i işgal etmek için 22 gündür savaşıyor. NATO’nun ikinci büyük gücü Türk ordusu ile çapulcu lümpen sürülerinden oluşturulan ÖSO adlı çeteler, Afrin halkı ve özgürlük savaşçılarının amansız direnişi karşısında çakılıp kaldı. Erdoğan iktidarı zaten uluslararası hiçbir meşruiyeti olmayan bu ırkçı-sömürgeci saldırganlığı, siyasi ve ahlaki olarak da savunamaz durumda. Dünya kamuoyunun ilgisi ve giderek sempatisi de saldırganlara karşı yurtlarını ve özgürlüklerini savunan Afrin halkından yana. Afrin’den girip, Rojava’yı ezip, Güney Kürdistan’dan çıkmayı hayal eden bu istilacılığın temel karakteri, Kürt ve demokrasi düşmanlığıdır.

Yeni Osmanlı hayalleriyle, başta Kürt halkı olmak üzere Kuzey Suriye Federasyonu altında birleşen farklı ulus ve inançlardan halkların demokratik kazanımlarını yok etmek için savaşan Erdoğan rejimi, içerde de savaş karşıtlarını, barış ve demokrasi savunucularını susturmak için her yolu deniyor. Erdoğan-Bahçeli-Kılıçdaroğlu ittifakı, milli bir savaş yürüttükleri yalanıyla halkı zehirliyor.”

HDK/HDP’YE DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR

“Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da demokrasi, barış ve özgürlüğün sesi olan Halkların Demokratik Partisi (HDP), ağır bir saldırı altında” olduğunu vurgulayan HDK-A, HDP’nin Eş Genel başkanları, yöneticileri, milletvekilleri ve binlerce üyesinin tutuklandığını hatırlattı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “OHAL yasaları ve KHK’larla HDK/HDP’ye ve savaş karşıtlarına düşman hukuku uygulanıyor. Faşist diktatör bozuntusu Erdoğan, her gün itiraz eden her kesim, her kişi ve kuruluşu vatan hainliği, teröristlikle suçluyor. Devlet mekanizması, ordusu, polisi, paramiliter çeteleriyle ve onlardan aşağı kalmayan hakim ve savcı kılıklı kapı kullarıyla, dışardaki savaşa paralel içerde yeni bir cephe açmış durumda.

HDP’nin yarın (11 Şubat’ta) Ankara’da yapılacak 3. Büyük Olağan Kongresi öncesi ülkenin dört bir yanında yeni bir gözaltı saldırısı başladı. HDP bileşeni birçok siyasi parti ve kurum temsilcisi, sabahın köründe evlerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındılar. HDK Eşsözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaelli, ESP Genel Başkan Vekili ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi, ve HDP PM üyesi Orhan Çelebi gözaltına alındı. SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın evine polis baskını düzenlendi.”

HDP KONGRESİ SARAY’IN KORKULU RÜYASI

HDP kongresine de dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi: “HDP Kongresi için Türkiye ve Kuzey Kürdistan’ın dört bir yanından Ankara’ya akacak onbinlerin ayak sesi, sarayın korkulu rüyası oluyor. AKP-Erdoğan rejimi bu nedenle HDP kongresini engellemek, HDK/HDP’yi tamamen kriminalize etmek istiyor. Saldırıyor, güçlü olduğu için değil, korktuğu için. Saldırıyor; HDK/HDP susturulursa, herkes siner sanıyor. Halkların Demokratik Partisi ve Kongresi yöneticilerine, üyelerine, delegelerine yönelik bu gözaltı operasyonları mücadelemizi durduramayacaktır.

Halkların Demokratik Kongresi - Avrupa (HDK-A), Türkiye ve Kürdistan’da İslamcı-faşist AKP-Erdoğan rejimine karşı mücadele eden yoldaşlarının yanındadır. Katliamcı, baskıcı diktatörlüğünü sürdürme ve kurumsallaştırma yolunda, içerde ve dışarda bir savaş yürüten bu rejimin yıkılışını hızlandırmak, başta Erdoğan olmak üzere, tüm sorumlulardan hesap sormak için daha büyük bir kararlılıkla dayanışmayı örgütlemeye devam edilecektir.”