HDP heyeti AKPM Başkanı Michele Nicoletti ile görüştü

AKPM başkanı Michele Nicoletti, aralarında HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Mithat Sancar ve HDP Avrupa Konseyi temsilcisi Fayık Yağızay’ın bulunduğu HDP heyeti ile makamında bir görüşme yaptı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) yeni Başkanı Michele Nicoletti HDP heyeti ile makamında bir görüşme yaptı. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Mardin Milletvekili Prof. Mithat Sancar ve HDP Avrupa Konseyi temsilcisi Fayık Yağızay’ın katıldığı görüşmede, tutuklu HDP milletvekillerinin durumu ve baskın seçime ilişkin konular üzerinde durulduğu öğrenildi.

TÜRKİYE'DE ARTAN BASKILAR KONUŞULDU

Görüşmede Tutuklu eski eşbaşkanların konumu başta olmak üzere, HDP üzerindeki baskılar, OHAL ve KHK’nin etki ve mağdurları dahil, son dönemde Türkiye’de yaşananların gündeme geldiği öğrenildi. HDP heyetinin, AKPM tarafından monitoring tanı denetleme ile zaten izlenen sürecin, özellikle seçim sürecinin de çok yakından takip edilmesi ve gündemde olan acil konular hususunda daha olumlu ve etkili bir tutum sergilenmesi beklentisinin dile getirildiği öğrenildi.