HDP’li İmir: Direnişçilerin yoldaşı olmak onurdur

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, tecride karşı Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemcilerini ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Direnişçilerin yoldaşı olmak onurdur” dedi.

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevine 17 Aralık 2018 tarihinde dahil olan 14 Kürt aktivistin Strasbourg kentinde başlattıkları eylem kararlılıkla sürüyor.

Avrupa’da yaşayan Kürt halkı ve dostlarının yanı sıra eylemcileri birçok siyasetçi de ziyaret ederek, eylemcilerin taleplerine destek veriyor. Eylemciler ise, sağlık durumlarındaki olumsuz durumların fiziksel etkilerinden dolayı yatağa bağlı kararlı şekilde eylemlerine devam ediyor.

Gün içerisinde ise HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, eylemcilere ziyarette bulundu. Nuran İmir, eylemcileri yataklarında ziyaret ederek, meşru taleplerinin yerine getirilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Nuran İmir, ziyaret sonrasında ise bir değerlendirmede bulundu. 14 kişilik eylemci gruptan Ramazan İmir’in kardeşi olduğunu dile getiren Nuran İmir, her şeyden önce bir eylemci kardeşi olarak ziyarette bulunduğunu ifade etti.

Nuran İmir, eylemin 139’uncu günde olduğuna dikkat çekerek, tarifi zor duygular içerisinde olduğunu söyledi. “Her an, her saniye eriyen bedenlere şahit oldum” diyen İmir, buna rağmen kararlı ve iradeli duruşun karşısında insan olmaktan bile utanır hale geldiğini sözlerine ekledi. İmir, “Eylemcilerin tümünün yüzüne baktığımda bu kararlılığı rahatlıkla gördüm” diye konuştu.

‘BU DİRENİŞ GELECEK DÖNEM MÜCADELEMİZİN TEMEL KAYNAĞIDIR’

Eylemcilerin canları pahasına direnişlerini sürdürdüklerini belirten Nuran İmir sözlerine şöyle devam etti: “Eylemciler bugün ‘direnmek yaşamaktır’ diyorlarsa, verdikleri mücadele emeğin kendisidir” şeklinde devam etti. Konuşmasının devamında, “Bu emek, bu direnişin karşısında herkes sorumluluğunu yerine getirmekle mükelleftir.”

Süren bu direnişin tarihteki yerini alacağını vurgulayan HDP Milletvekili İmir, direnişin gelecek zamanda da mücadelelerinin temel kaynağı olacağını ifade etti.

KÜRT HALKININ GELECEĞİ İÇİN BEDENLERİNİ AÇLIĞA YATIRDILAR

Kürt halkının kritik ve önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Nuran İmir, direnişlerin etrafında herkesin tarafını belirlemesi gerektiğini dile getirdi. Eylemcilerin her birisinin yıllarını Kürt halkının özgürce ve barış içerisinde yaşaması için mücadele ederek geçirdiğini ifade eden İmir, binlerce Kürt bireyinin bedenlerini açlığa yatırmasının temel sebebinin yine Kürt halkının geleceği ile ilgili olduğuna dikkat çekti.

Değerlendirmesinde direnişçilerin canları pahasına yeni bir direniş mevziisi ortaya koyduklarını belirten Nuran İmir, direnişi sahiplenmenin en önemli noktasının eylemcileri anlamak olduğunun altını çizdi. İmir, eylemcileri anlamanın direnişle eşdeğer olduğunu sözlerine ekledi.

‘ONURLU ZAFER İÇİN BİRLİKTE DİRENİŞ SAHİPLENİLMELİ’

Faşizmin muhalefeti tümden kuşattığını ifade eden Nuran İmir, direnişin faşizme karşı gerçekleştiğinin unutulmaması gerektiğini dile getirdi. İktidarın, toplumun özgürlük ve birlikte yaşam talebine ısrarla kulağını kapattığını söyleyen İmir, Kürt annelerinin ortaya koyduğu direnişin açlık grevlerinin toplumda yarattığı ciddi sahiplenmeye önemli bir örnek olduğunu vurguladı.

Konuşmasının devamında, direnenlerin mutlaka kazanacağını sözlerine ekleyen Nuran İmir, “Bu onurlu direnişin onurlu zaferini birlikte yaşamak istiyorsak, yaşamın kutsallığını ön planda tutarak eylemleri sahiplenmeliyiz” çağrısında bulundu.

Eylemcilerin kararlı ve iradeli şekilde direnişe devam etmelerinin kendilerine moral verdiğini belirten Nuran İmir, “Bu irade bizim sürekli direnişte olmamızın temel kaynağıdır. İyi ki direniştekilerin kardeşi ve yoldaşıyız. Kazanacaklar, kazanacağız” diyerek sözlerine son verdi.