Heilbronn’da 129/B yasasına karşı yürüyüş

Almanya’nın Heilbronn kentinde bir araya gelen onlarca kişi 129/B yasasına karşı yürüdü.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yaşayan Kürt gençleri ve Antifa Alman Sol bileşenler, saat 18:00’de Heilbronn Nekerparkplatz Theresienwiese’de bir araya gelerek, Almanya’nın Kürtlere karşı devam eden kriminalizasyon politikasına karşı yürüyüşe geçti.

İki gün önce Heilbronn’da bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezine Baden-Württemberg polisi tarafından bir baskın düzenlendi ve derneğe ait çok sayıda şehit Kürt savaşçının portrelerine el konulurken iki Kürt ailenin evleri eş zamanlı basılmıştı. Polis baskını, dernekte yapılan anmaları baskının gerekçesi olarak öne sürmüştü.

Kürtlere karşı artan baskılar nedeniyle yürüyen eylemciler Alman kamuoyuna seslenerek, bu adaletsizliğe karşı sesiz kalınmaması gerektiğine dikkat çekti.

Eylemde, son zamanlarda Almanya’da Kürtlere karşı artan baskılar ve tutuklamalara dikkat çeken çok sayıda döviz ve pankart taşındı.

Eylemciler yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan Heilbronner Stimme Gazetesi önünde bir açıklama yaptı. Açıklamada Heilbronner Stimme gazetesinin genellikle Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin bütün faaliyetlerini kriminal suç kapsamında tutarak çeşitli haberler yaptığı ve Kürt derneğinin kültürel, sosyal aktivitelerine dönük karalamaya yer verildiğini belirterek, Kürtlerin meşru aktivitelerini kriminal suçmuş gibi lanse etmelerini kınadıkları ifade edildi.