Heilbronn’da şehitler anıldı: Gerillanın sesi olmalıyız

Şehadetlerinin 1’inci yılı dolayısıyla Seher Deniz ve Şehmus Aydın’ın anıldığı Heilbronn’daki etkinlikte, "Şehitlerimizin yoldaşlarını yalnız bırakmamak için alanlara çıkmalı, onların sesi olmalıyız“ denildi.

Türk devletinin 8 Haziran 2022 yılında Medya Savunma Alanlarına yönelik savaşında şehit düşen Seher Deniz (Xecê Ateş) ile Kuzey ve Doğu Suriye’de şehit düşen Şehmus Aydın, şehadetlerinin birinci yıl dönümü dolayısıyla Almanya’nın Heilbronn kentinde anıldı.

Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmaya şehit aileleri ile birlikte yüzlerce Kurdistanlı ve dostu katıldı.

Kurdistan Devrim Şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ardından şehitlerin aileleri birer konuşma yaparak, „Şehitlerimiz bizim onurumuzdur; bu onurlu mücadeleye sahip çıkmanın ölçüsü pratikte vereceğimiz mücadele ile olacaktır. Önder Abdullah Öcalan ve Kurdistan özgür olana kadar şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz“ dedi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmalarda ise, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına dikkat çekilerek, „Faşişt Türk devleti son günlerde gerilla alanlarına yönelik saldırılarını şiddetlendirerek devam ettiriyor. Kimyasal dahil yasaklanmış her türlü silahlarla saldıran faşist devlete şehitlerimizin yoldaşları büyük bir direniş ile gereken cevabı veriyor. Bizler halk olarak gerillayı yalnız bırakmayıp alanlara çıkmalı, onların sesi olmalıyız“ vurgusu yapıldı.

Anma, şehitler üzerine okunan şiirler ve sinevizyon gösterimi ardından „Şehîd namirin“ ve „Bijî Serok Apo“ sloganları ile sonlandırıldı.