Heilbronn’dan başlayan Uzun Yürüyüş ilk gününü tamamladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Heilbronn’dan Uzun Yürüyüş başlatan gençler, termal kameraları üreten fabrika binasının önünde düzenledikleri mitingle Türk devletine mühimmat temin edilmesini protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komployla Türkiye’ye teslim edildiği tarih olan 15 Şubat öncesi her yıl protesto amaçlı Uzun Yürüyüş gerçekleştiren gençler, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü amaçlayıp direniş ruhunu yükseltmeyi amaçlıyor.

Almanya’nın Heilbronn kentinde de bu amaçla gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş, ilk gününü tamamladı. Yüzlerce gencin katıldığı uzun yürüyüşün ilk gününde gençler, 17 km’lik yürüyüşün ardından AIM Infrarot-Module GmbH (termal kameraları üreten fabrika) binasının önünde bir miting düzenleyerek, Silahlı insansız hava araçları için ürettiği termal kameraları Türk devletine ve NATO ülkelerine pazarlamasını protesto etti.

Gençler, işgalci Türk devletinin Kurdistan’ın her yerinde bu araçlarla insanlık suçları işlediğini vurgulayan gençler, “Bunu kabul etmiyoruz. Gençlik olarak Kürt düşmanı faşist politikalara karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Gençlerin yarınki yürüyüş istikameti, Ludwigsburg’dan Stuttgart’a kadar olacak.