Hewlêr’de tutsak Dağ ve Er için Basel’de eylem

Hewlêr Hapishanesinde tutsak Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er’in insanlık dışı muamelelere karşı açlık grevi 58 gününe girerken, Basel’de yapılan eylemde, tutsakların taleplerinin karşılanması istendi.

23 Temmuz 2019'dan bu yana Hewlêr hapishanesinde tutulan ve insanlık dışı muameleye uğradıkları için 58 gündür açlık grevinde olan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'e ses vermek amacıyla İsviçre'nin Basel kentinde bir basın açıklaması yapıldı.

Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) tarafından Claraplatz'ta gerçekleştirilen eylem öncesi 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişçileri şahsında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İsviçre’de Dağ ve Er üzerindeki idam tehdidine karşı kurulan Dayanışma İnisiyatifi Üyesi Ali Matur, Kurdistan'ın özgürlüğü için mücadele eden Leyla Qasımların, Mehmet Hayrilerin, Kemal Pirlerin, Mazlum Doğanların sömürgeci güçlerin zindanlarında katledildiklerini hatırlatarak, "Bugün de aynı konsept üzerinden Kürt ve Kurdistani bir duruş sergilediğini iddia eden bir parti tarafından Kurdistan’ın özgürlüğü için savaşan Kürtler tutsak edilmeye devam ediyor" dedi.

Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in Hewlêr zindanlarında insanlık dışı işkencelere tabi tutulduklarını söyleyen Matur, bu uygulamalara karşı açlık grevine giren iki tutsağın da durumlarının kritik bir aşamaya evrildiğine dikkat çekti.

Matur, Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in taleplerinin bir an önce karşılanması ve serbest bırakılması çağrısında bulundu.