Hollanda’da HPG gerillaları Dilşad ve Dilbirîn için anma töreni

YJA Star gerillaları Rêvan Pîro Dilşad ve Xwînda Dilbirîn için Hollanda’nın Den Haag şehrinde anma töreni düzenlendi.

17 Haziran 2022’de şehit düşen Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen YJA Star gerillaları Rêvan Pîro Dilşad (Gulistan Narin) ve Xwînda Dilbirîn (Dîlan Muhammed Eşref), Den Haag şehrinde düzenlenen etkinlik ile anıldı.

KOMAV binasında düzenlenen anma etkinliğine şehit aileleri ve yakınları ile kurum temsilcileri katıldı. Anma etkinliğinde KOMAV adına konuşan Ali Batman, şehitlere bağlılığın aynı zamanda mücadeleye olan bağlılık olduğunu belirterek, “Şehitlere olan borcumuzu onlara layık olmakla ödeyebiliriz. Her alanda mücadeleyi yükseltmenin sözünü yeniliyoruz” dedi.  Şehit gerillaların aileleri adına Emin Narin’de kısa bir konuşma yaparak, ailelerin ve Kürdistan Halkının ödediği bedellerin izinden yürüyeceklerinin sözünü verdi.

Kürt Kadın Hareketi adına söz alan Medya Botan ise şehitler üzerinde konuşmanın kolay olmadığını ifade ederek, “ Çünkü onlar her fedakarlığı yaparak öncülük mertebesine ulaşmışlar. Rêvan Pîro yurtsever bir aileden geliyor. Medya Savunma alanlarında en ön saflarda yer alarak bu savaşta öncülük etmiştir. Rêvan ve Xwînda arkadaşlar süreci ve önderlik felsefesini iyi kavrayan arkadaşlardı ve gerilla direnişine öncülük ettiler” diye konuştu. YJA-STAR’in savaş alanındaki direnişine vurgu yapan Botan, kadın özgürlük mücadelesinin anlam ve önemini vurgulayarak, işgalci Türk ordusunun gerilla alanlarına kimyasal silahlar kullanarak yenilgisini kabul ettiğinin altını çizdi. Konuşmaların ardında anma etkinliği sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

Anma etkinliği “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla son buldu.