Hozan Kawa: Newroz’da meydanları doldurmalıyız

“Newroz” şarkısının yazarı Hozan Kawa, bu Newroz’da tüm Kürdistan halkı ayağa kalkmalı, yediden yetmişe coşkuyla katılmalıdır” dedi.

Özgürlük, diriliş ve direniş Newroz’u olarak tarihe geçmesi beklenen 2022 Newroz’unda, milyonlarca Kürt’ün meydanları doldurması bekleniyor. Newroz’a günler kala Kürdistan dört parçasında ve Kürtlerin bulunduğu tüm alanlarda Newroz heyecanı yaşanıyor.

2022 Newrozunun barışa, huzura, ulusal birliğe ve özgürlüğe vesile olması temennisinde bulunan Hozan Kawa, 2004 yılında yazdığı ve dilden dile dolaşan “Newroz” şarkısını bu amaçla yazdığını söyledi. “Newroz” eserinin halkın sahiplenmesiyle ölümsüzleştiğini ifade eden Hozan Kawa, “2004 yılında Newrozê şarkısı ilkin Amed meydanında çaldığında o anki ifadelerimi ifade etmem imkansız. Ardından milyonlarca insanın dilinde dolandı. Halkımız şarkıyı sahiplendi. Kürdistan’da bizzat milyonların önünde okumak isterdim” diye konuştu.

Hozan Kawa, 2022 Newrozuna ilişkin de şu mesajı verdi: “Halkımız ilk Newroz ateşinin yakıldığı Medlerden günümüze kadar bu bayramı kutluyor. Binlerce yıl geçse de bu böyle devam edecek. Alevi hiç sönmeyecek. Newroz, adı gibi diriliş ve direniş bayramı, Ortadoğu halkları gibi bütün Kürtlerin bayramıdır. Halkımız özgürlüğü için en ağır bedeller ödemiştir. Bu yüzden bu Newroz’da tüm Kürdistan halkı ayağa kalkmalı, haklarını sonuna kadar savunmalı, özgürlük tutkusuyla oturup kalkmalıdır. Bu Newroz bunun fırsatıdır. Tüm halkımız yediden yetmişe tüm coşkusuyla katılmalıdır. 2022 Newroz’unda milyonlar olarak meydanları doldurmalıyız.”

https://www.youtube.com/watch?v=PkP1UJwMqFY