ILPS Paris Katliamı için ‘adalet’ istedi

Anti-emperyalist ve demokratik bir oluşum olan Uluslararası Halkların Mücadele Birliği (ILPS) ve Avrupa’daki üye örgütleri, Paris’te gerçekleşen katliama ilişkin “adalet” talep etti.

Yazılı bir açıklama yapan ILPS-Avrupa, 23 Aralık günü Kürt Kültür Merkezi ve iki Kürt işyerine yapılan saldırıda 3 Kürt aktivistin katledildiğini ve üçünün yaralandığını hatırlatarak, “Saldırıdan birkaç gün önce Kürt toplumu, kendilerine yönelik artan tehditler nedeniyle polisten yardım istedi” diye belirtti.

Saldırının Paris’te 3 Ocak 2013’te üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesinin 10’uncu yıldönümüne denk geldiğine de dikkat çeken ILPS-Avrupa, Fransa’nın son katliama ilişkin “terörist saldırı” tanımını reddetmesine de tepki gösterdi.

ILPS-Avrupa, “Fransız hükümeti, Paris'teki Kürt topluluklarını sistematik olarak ihmal ettiğini ve apaçık hiçe saydığını göstererek, bu saldırıların nedeni olarak ‘terör saiklerini’ derhal reddetti” dedi.

Saldırı öncesinde Türk devletinin Nisan ayından bu yana Güney Kürdistan’daki işgal saldırıları ve Rojava’ya yönelik saldırılarını da hatırlatan ILPS-Avrupa, “Kürt halkının yanında olduklarının” mesajını verdi.

Fransa hükümetinin “adaleti sağlama konusundaki yetersiz çabalarını” da kınayan ILPS-Avrupa, “ABD emperyalizmini ve Türk hükümetinin Kürt halkına yönelik şiddetli baskılarını ve ulusal kendi kaderini tayin hareketini ezme girişimlerini kınıyoruz. Kürt halkının ulusal ve kültürel kimliğinin silinmeye çalışılmasını, sosyal, siyasi ve ekonomik haklarının kısıtlanmasını kınıyoruz” dedi.