Innsbruck ve Bregenz’de Rojava için eylem

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları Avusturya’nın Innsbruck ve Bregenz’de protesto edildi.

Kurdistanlılar ve Avusturyalı dostları, düzenledikleri mitingle Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

INNSBRUCK

Innsbruck'ta bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, faşist Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarını kınadı.

Innsbruck Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde organize edilen protesto mitingi Tirol Eyalet Parlamentosu önünde gerçekleştirildi.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Innsbruck Demokratik Kürt Toplu Merkezi adına İbo Wan bir konuşma yaptı. İbo Wan, "Avrupa'daki halkımız ve dostları Rojava'yı yanlız bırakmamalı, Rojava halkının sesini her sokakta haykırmalı, Rojava’nın gözü ve kulağı olmalı" dedi. 

Defend Rojava adına konuşan Nora ise, Avusturya dahil Avrupa ülkelerinin söz konusu Kürtler olunca ikiyüzlü davranıp çıkar politikalarına göre yaklaşım belirlediklerini, bundan dolayı Türk devletinin katliamlarını görmezden geldiklerini söyledi.

Eylemde "YPG ve YPJ flamaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

BREGENZ

Bregenz’in Leutbühel meydanında bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostlarının eylemine Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) temsilcileri de destek verdi. 

Eylemde Bregenz Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Murad Munzur, şehit aileleri adına Elî Mihemed Yahya ve Gulê Temê birer konuşma yaptı.

Kitle sık sık “Katil Erdoğan” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları attı.