Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu anısına resim sergisi

Rojava’da şehit düşen Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu'nun yaşamını resmeden çeşitli fotoğraf kareleri ile gerilla yaşamına dair resimlerin sergilendiği etkinlikte, her iki şehidin yaşam pratiklerinin bugünkü savaş için anlamını koruduğu vurgulandı.

Almanya’nın Duisburg kentinde 17 Haziran'da gerçekleştirilecek Ivana Hoffmann festivali öncesi Fransa’nın başkenti Paris'in République meydanında Paris Young Struggle tarafından bir resim sergisi düzenlendi.

Ivana Eylem Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, Rojava’da şehit düşen Ivana Hoffmann ve Özgür Namoğlu'nun yaşamını resmeden çeşitli fotoğraf kareleriyle birlikte, gerilla yaşamına dair kimi resimler sergilendi.

Paris Young Struggle adına sergi öncesi yapılan açılış konuşmasında, her iki Rojava şehidinin Rojava Devrimi savunmasında ortaya koyduğu öncü çıkışlara vurgu yapılırken, devrimi savunmak için yaşamlarını feda etmede en küçük bir tereddüt dahi göstermediklerinin altı çizildi.

Her iki şehidin yaşam pratiklerinin, Rojava Devrimi’nin sömürgeci Türk devleti tarafından işgalle tehdit edildiği ve günlük katliamların yaşandığı günümüzde daha bir anlamlı olduğu belirtildi. Onlardan öğrenmenin tüm devrimciler, özellikle genç komünistler için güçlü bir devrimcilik için elzem olduğu da vurgulanan konuşmada, 17 Haziran'da Duisburg'da gerçekleştirilecek festivalde buluşma çağrısı yapıldı.

Özgür Namoğlu’nun doğum günü nedeniyle kesilen pasta, sergi katılımcılarına alkışlar eşliğinde dağıtıldı.

Yaklaşık 2 saat süren sergi, "Ivana Hoffmann yaşıyor, komünistler savaşıyor", "Özgür Namoğlu yaşıyor, komünistler savaşıyor", "Yaşasın Rojava Devrimimiz" sloganlarıyla son buldu.