Kassel ve Toulouse’da adalet yürüyüşleri

Almanya’nın Kassel ve Fransa’nın Toulouse kentlerinde düzenlenen yürüyüşlerle Paris katliamları kınandı, şehitler anıldı.

Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ve 23 Aralık 2022’de yine aynı kentte katledilen Emine Kara, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl, Almanya’nın Kassel ile Fransa’nın Toulouse kentlerinde düzenlenen yürüyüşlerle anıldı.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde saat 17:30'da Hauptbahnhof önünde bir araya gelen yüzlerce Kurdistanlı ve enternasyonal aktivistler, Paris Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra “Şehîd Namirin”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları atarak yürüyüşe başladı.

Önce belediye binası önüne, ardından Opernplatz’a yürüyen halk, burada miting düzenledi. Mitingde Fransa devletinin Paris Katliamı dava dosyası hakkında gizlilik kararını kaldırması istendi.

Yoğun ilgi gören eylem yaklaşık iki saat sürdü.

TOULOUSE

Güney Fransa’nın Toulouse kentinde Kurdistan halkı ve dostları Paris katliamlarını protesto için kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. Miting şeklinde saygı duruşuyla başlayan protesto eyleminde 9 Ocak ve 23 Aralık katliamını içeren bildiri kamuyla paylaşıldı.

Fransız enternasyonalistler bir konuşma yaptıktan sonra kortej halinde yürüyüşe geçildi. Yürüyüş “ Bijî Serok Apo“ ve “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla son buldu.