GÖRÜNTÜLÜ

Katalonya’da Önder Apo'ya Özgürlük Hamlesi etkinlikleri sürüyor

Önder Apo'ya Özgürlük Hamlesi kapsamında Katalonya'da gençler, göçmen örgütleri ve sendikalar, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanmalı” mesajı verdi.

KATALONYA'DA HAMLE ETKİNLİKLERİ

Katalonya'nın Barcelona şehrinde göçmenlerin entegrasyonu ve güçlendirilmesi için çalışma yürütün kurumların koordinatörlüğünü yapan CİEMEN merkezinde ‘Halkların kendi kaderini tayin ve dil’ başlıklı bir seminer etkinliği düzenlendi. Amazigh, Roman, Katalan ve Kürdistan halklarından konuşmacıların yer aldığı seminer de, dil ve kimliğe yönelik saldırılar, halkın öz savunma stratejisi ve taktik gereklilikler üzerine deneyimler paylaşıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ‘demokratik ulus’ kavramının ele alındığı seminerde, ulus devletlerin kimlikler üzerindeki kültürel soykırımına vurgu yapıldı. Seminer, ‘milliyetçilik’, ‘asimilasyon’ ve ‘kültürel soykırım’ konuları tartışıldı.

Hamle kapsamında Katalonya’nın Llieda kentinde gençler bir eylem ve etkinlik gerçekleştirdi.

Kurdistanla Dayanışma Platformu (Ponent amb Kurdistan) tarafından yapılan eylem de, Önder Apo'ya özgürlük talep eden pankart ve dövizler taşındı. Gençlik tarafından yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun barışçıl çözüme ulaşması için büyük bir çaba harcadığı ve strateji geliştirdiği ifade edildi.

Lleida kentinde yaşayanlar olarak Abdullah Öcalan’a Özgürlük Hamlesi'ne katıldıkları belirtilen açıklamada, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mevcut tutukluluk koşulları insan hakları sözleşmelerine ve işkence karşıtı anlaşmalara aykırıdır. Üç yıldır  Abdullah Öcalan'la ne bir temas ne de yaşam belirtisi alınamadığı için durum vahimdir. Türk devletinin saldırıları durmuyor ve AİHM kararlarına bile uyulmuyor. Bu nedenle uluslararası kurumlar bu mutlak iletişimsizliğe karşı harekete geçmelidir. Uluslararası kurumlar Abdullah Öcalan'ın hukuka aykırı ve insanlık dışı tecridine karşı durma  çağırısı yapıyoruz. Hepimiz Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Barışçıl çözüm için hamleyi destekleyelim” denildi.

Yapılan açıklamın ardından kentin işlek bölgelerine gençler tarafından "Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa barışçıl çözüm”,  “Özgürlüğün özgürlüğümüzdür” ve "Özgürlük Kazanacak!" yazılı pankart ve afişleri asıldı.  Kürt Halk Önderi’nin görselleri şehrin duvarlarına resmedildi.

Dünya Sendikalar Birliği’ne (FSM) bağlı  Birleşik İşçiler Sendikası da (CUT) hamleye destek açıklamasında bulundu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıl 7 aydan bu yana İmralı Cezaevi’nde tutsak edildiği belirtilen açıklama da, “Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyoruz. Tüm hükümetler insan haklarını esas almak zorunda ve buna saygı göstermesi gerektiğine inanıyoruz” denildi.

CUT sendikaya bağlı Entalto adlı dergi de 1-11 Ekim afişine yer vererek, tüm üyelerinin Abdullah Öcalan’a Özgürlük Hamlesi'ne katılmaya çağırdı.