KCDK-E: 12 Kasım’da on binlerin mesajı iyi okunmalı

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), 12 Kasım’da başta Düsseldorf olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde yapılan yürüyüşlerle verilen mesajların iyi okunması gerektiğini belirtti.

KCDK-E, Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silahlarla düzenlediği saldırılara karşı cumartesi günü bir çok Avrupa ülkesinde onbinlerce kişinin katıldığı eylemlere ilişkin açıklamada bulundu.

“Soykırıma karşı ayağa kalkan on binlerin seferberliğini kutluyoruz” diyen KCDK-E’nin açıklaması şöyle:

“Başta Düsseldorf olmak üzere Marsilya ve diğer Avrupa ülkelerindeki 12 Kasım’da yapılan yürüyüşlerde Kürdistanlılar ve dostları coşkulu mesajları, sloganları ve konuşmaları ile tavrını ve kararlılığını net ortaya koydu. Herkes on binlerin tek yürek olarak haykırdığı mesajlarını iyi okumalıdır.

On binler soykırımcı Türk devletine karşı direnen özgürlük gerillası onurumuzdur ve geleceğimizdir diye haykırdı. Özgürlük gerillasına karşı sürdürülen saldırı tüm Kürdistan’a ve hepimize yönelik bir saldırıdır bilinciyle alanlara aktı.

On binler özgürlük gerillasının direnişi direnişimizdir dedi. Tüm kirli yöntemlere ve insanlık suçu olan kimyasal kullanmasına rağmen Kürt halkının mücadelesini durduramayan Türk devletine karşı mücadelede her zamankinden daha çok kararlıyız, örgütlülüğüz ve özgürlük, eşitlik mücadelemizi zaferle taçlandırana kadar kesintisiz olarak bunu sürdüreceğiz dedi.

On binler düşmanla iş birliği yapan, çıkarlarını Kürdistan halkının çıkarlarının üstünde tutan ve sesiz kalan bu tutumu kabul etmeyeceklerini, bunun düşmanın Kürdistan’daki katliamlarına güç ve cesaret verdiğini, karşı koymanın ve direnmenin ulusal görev olduğunu herkes bilmelidir dedi. Bugün halk olarak ulusal birliğimiz ve ortak mücadelemizle statü sahibi olacak güçte ve bilinçte olduğumuz bir kez daha gösterildi. Bu yüzyılı Kürdistan halkının ve bölgenin özgürlük yüzyılı yapacak halkın kararlılığı ve mücadelesi yanında olmanın tek onurlu bir tutum olacağı işbirlikçiliğin ise düşmana uşaklık etmek olacağı tekrarlandı.

Yürüyüşlerde Kürdistan halkının mesajı uluslararası kurumlara ve güçlere çok açık ve net bir şekilde belirtildi. Sömürgecilerin Kürdistan’da ki saldırı ve karşı sessizliğiniz Türk devletinin saldırılarına ve katliamlarına güç ve destek vermektedir mesajı yinelendi.

Özelikle özgürlük gerillasına karşı kullanılan kimyasala karşı başta OPCW ve diğer uluslararası kurumlar olarak kendi varlık gerekçelerini inkâr eden ve insanlık değerlerini ayaklar altına alan tutumdan vazgeçmeye çağrıldı. ‘Bu kurumların gecikmeden kendi görevlerini ve uluslararası hukukta yer alan hükümlülüklerini yerine getirerek, bölgeye bir heyet gönderip gereğini yapana kadar demokratik eylemlerimiz kesintisiz biçimde sürdüreceğiz’ dedi.

On binlerin bu mesajını herkes iyi okumalı ve Kürdistan’la ilgili politikalarını gözden geçirerek Kürdistan’da ki katliamlara sessizlikleri ve destekleri ile ortak olmaktan vazgeçmelidir.

KCDK-E olarak başta Düsseldorf, Marsilya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde, Kanada ve Avustralya’da yapılan bu görkemli yürüyüşlere katılan direngen, fedakâr Kürdistanlılara, dostlara, Avrupa’daki Kürdistanlı kurumlara, ADGB, tüm toplum merkezlerimize, bileşenlerimize, basın ve dijital medya çalışanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

12 Kasım yürüyüşlerine katılanların verdiği mesaj gibi Türk devleti özgürlük gerillasına karşı kimyasallarla sürdürdüğü saldırıları durdurana ve başta OPCW olmak üzere ilgili kurumlar bölgeye heyet gönderip gereğini yapana kadar demokratik eylemlerimiz kesintisiz olarak devam edecektir.”