KCDK-E: 29. Uluslararası Kürt Kültür Festivali, 24-25 Eylül’de yapılacak

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 17-18 Eylül’de yapılması planlanan 29. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin, 24-25 Eylül’e ertelenmek zorunda kaldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, bu yıl 29. düzenlenecek olan Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nin zorunlu olarak 24-25 Eylül’e ertelendiğini duyurdu.

“29. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ni 17-18 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirme kararını almış ve bu tarihlere göre tüm hazırlıklarımızı tamamlamış, afiş, bilet, festival broşürü, yine sponsor çalışmasını bitirmiştik” diyen KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı açıklamasında şunları belirtti: “Festival Tertip Komitesi olarak yapılması gereken her alan etkinliği konusunda gerekli hazırlıklarımızı tamamlamış, sahnede yer alması gereken sanatçılar, uluslararası düzeyde katılması gereken misafir ve  konuşmacılar, 17 Eylül Cuma akşamı yapılması gereken resepsiyon hazırlıklarını tamamlamıştık. Festivalin düzenleneceği alan ile ilgi her türlü ekonomik ve bürokratik sorunlar da tamamlanmış, var olan tüm engeller ortadan kaldırılmıştı.

Ancak festivali yapacağımız ülke yönetiminin Covid-19’dan dolayı yapmamız gereken tarihten bir hafta sonraya erteleme temelinde bir yaklaşımı olmuştur. 20 Eylül'e kadar ancak belli sayıda bir araya gelmenin mümkün olabileceğini, 20 Eylül'den sonra ise bir araya gelmenin sınırsız olacağını belirtmiş, bundan dolayı festival 24- 25 Eylül 2021 tarihine ertelenme zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Tüm meclislerimiz, bileşenlerimiz, dostlarımız, sanatçılar ve festival etkinliklerinde yer alacak arkadaşlarımız zorunluluktan kaynaklanan bu değişikliğe göre katılım hazırlıklarını yapmalı, araç ve diğer tüm çalışmalar buna göre hazırlamalıdırlar.

‘Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü’ şiarıyla gerçekleştireceğimiz 2021 festivalimize daha güçlü ve her zamankiden daha büyük bir katılım olacağına olan inancımızla halkımızı, dostlarımızı ve enternasyonalist komünalcıları festivale katılma çağrısında bulunuyoruz.”