KCDK-E: İşgalci Türk devletine karşı Rojava'yı sahiplenelim

KCDK-E, "Türk devleti tüm gücüyle Rojava’yı işgal etmeye hazırlanıyor! Seferber olalım, kadın devrimini ve Rojava'yı sahiplenelim" dedi.

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kurdistan'ın tüm illerinde seçim yenilgisi yaşayarak kabul görmeyen, ağır bir yenilgi yaşayan, soykırımcı Türk devleti ve diktatör Erdoğan özgürlüğün merkezi Rojava’ya karşı işgal girişimini derinleştirmektedir" denildi.

'KAZANIMLARIMIZ HEDEF ALINIYOR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İşgalci Türk ordusu 7 Haziran 2023 tarihinden bu yana saldırılarını daha da yoğunlaştırarak devam etmektedir. Özellikle tüm Rojava halkını hedef alan saldırı haberleri peş peşe gelmektedir. Bu saldırılar bölge devletlerin bilgisi dahilinde sürmektedir.

Baskı ve anti-demokratik ortamda kazandığı seçimin zafer sarhoşluğuna kapılan AKP-MHP faşist iktidarı ve tüm ittifakları Kürtleri soykırımdan geçirmek ve demokratik tüm kazanımları yok etmek için seferber olmuşlardır.
Seçim öncesi ve sonrası sürdürülen yüksek yoğunluklu bu savaş yapılan işgallere yeni bölgeleri eklemeyi hedeflemektedir. Öyle ki Rojava’yla birlikte Başûr’u kapsayan emelleri söz konusudur. Bölge devletleri ve uluslararası güçler bu soykırımın farkında olmalarına rağmen çıkarları için buna göz yummaktadır.
Amaç ortadadır ki, Kürt halkını, Ortadoğu’yu insanlığı kurtuluşa götürecek birlikte yaşam paradigmasını ortadan kaldırma hedeflenmektedir. Ortak yaşam paradigmasının tüm kazanımları hedeftedir.

 DAİŞ çetelerinin yargılanmasının kamuoyuna deklare edilmesinin ardından yoğunlaştırılan bu saldırı Ortadoğu’da gizlenen gerçekleri, DAİŞ-Türk devleti ortaklığı ve Kürtlerin bir irade olarak ayakta kalmamalarını hedefliyor.
Türk devleti daha önce işgal ettiği hiçbir yerden geri çekilmediği gibi Efrîn, Girê Sipî ve Serêkaniyê'de asimilasyon ve soykırım gerçekleştirdi. Kürde ait ne varsa halkların en eski ne tür değerleri varsa yerle bir ediyor.

'KÜRTSÜZLEŞTİRME HEDEFİ'

İşgalci Türk ordusunun çok ciddi, çok net bir bölgeyi işgal etme ve Kürtsüzleştirme hedefi olduğunu açık bir şekilde görmek gerekiyor. Bölgeye başka coğrafyalardan insanları yerleştirerek demografik yapıyı kökten değiştirerek Kürde yaşayacak toprak bırakmak istemiyor.

'SEFERBER OLUNMALI, ROJAVA SAHİPLENİLMELİ'

Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilmek istenen Kürt soykırımına karşı başta Kürt halkı olmak üzere, onurlu dünya insanlığı, özgürlükten yana olan herkes karşı çıkarak, tepkisini göstererek sahiplenmelidir. Rojava’yı ve bölgeyi ilhak etmek isteyen Türk devleti bölgede ki varlığıyla işgalci konumundadır ve insanlık suçu işlemektedir.

Lozan’ın 100. Yılının arifesinde Kürt halkının ve dostlarının bu işgal saldırıları ve tamamlanmak istenen Kürt soykırımına karşı sıradan yaklaşımı kabul edilemez. Seferberlik ve süreklilik gerektiren bir mücadele biçimiyle bir karşı koyuş göstermeye çağırıyoruz.

Bunun için imkan ve olanaklarla işgal ve soykırıma karşı herkesi seferber olmaya ve Rojava devrimi ve topraklarını savunmaya çağırıyoruz.

KCDK-E olarak tüm herkesi yarına ertelemeden işgale karşı Rojava’yı savunmak için etkin bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz."