KCDK-E 'Öcalan'a özgürlük' için pankart eylemine çağırdı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı'da tutsak olduğu gün kadar (21 yıl 765 gün) pankart eylemine çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “Zamanı Geldi Reber Apo’ya Özgürlük” hamlesi çerçevesinde 1-10 Kasım tarihleri arasında Kürt Halk Önderi'nin İmralı'da esaret altında kaldığı gün sayısı kadar pankart eylemi yapmaya çağırdı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Önder Apo’nun özgürlüğünü esas alan, kadın özgürlükçü, ekolojik ve halkların ortak yaşam paradigmasının dünya insanlığına ifade edeceğimiz renkli, coşkulu ve yaratıcı pankartlarla her tarafı donatalım.

Faşizme, barbarlığa ve her türlü baskıya karşı dünya halklarına umut olan, Reber Öcalan’ın fikirleri sayesinde gerçekleşen Rojava kadın devrimini pankartlarımıza taşıyalım.

Önder Apo’nun bugün insanlığa yol gösteren düşüncelerini, sözlerini, iyi seçilmiş görsellerle pankartlarımızla büyütelim.

21 yıldır İmralı işkence sistemine karşı büyük bir direniş gösteren önder Apo’nun her kaldığı günü bir sloganla pankartlarımıza aktararak anlamlaştıralım. 1-10 Kasım günleri arası sürecek bu kampanyayı her yerde dalgalandıralım.

Halkımızı ve dostlarımızı bu eyleme güçlü katılmaya pankart eyleminin video ve fotoğraflarını çekerek sosyal medyada yaymaya çağırıyoruz."