KCDK-E: Abdullah Öcalan'ın durumu netleşene kadar alanlarda olalım

KCDK-E, "Rêber Apo’nun sağlık ve güvenliği konusunda net bir bilgi alıncaya kadar mücadeleyi yükseltmeye, alanlara çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt halkı, demokrasi güçleri, kamuoyu Rêber Apo’nun sağlık ve güvenliği konusunda acil olarak haber almak istemektedir" denildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Halkımız ve demokrasi güçlerinin Rêber Apo’nun sağlık ve güvenliği konusunda çok hassas olduğu bilinmektedir. Uzun bir süredir hiçbir şekilde haber alınamayan Rêber Apo’nun sağlık ve güvenliği konusunda net bir bilgi alıncaya kadar mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

En son 7 Ağustos 2019 günü avukatlarıyla görüşebilen Rêber Apo’nun durumu hakkında tam bir bilinmezlik hakimdir.

 Avukatlar adaya gidebilmek için onlarca defa başvurmasına rağmen faşist Türk devleti İmralı’da görüşmeye izin vermemektedir. Soykırımcı Türk devletinin bu tutumu Kürt halkı ve dostlarının endişelerini artırmakta, sağlığı ve güvenliği konusunda acil olarak haber almak istemektedir.

Ayrıca Türk devleti ve İmralı idaresinin halkların önderi Abdullah Öcalan’a isimsiz ve adressiz tehdit mektupları verdiği bilgileri bilinmektedir.

 Rêber Apo’yla hiçbir iletişimin olmadığı sağlığı ve yaşamı ile ilgili hiçbir bilginin alınmadığı bu koşullarda zehirleme ve ölüm tehditlerini içeren tehditler kaygılarımızı en üst düzeye çıkarmıştır. Rêber Apo faşist Türk devletinin baskı, tehdit ve günlük işkencelerine maruz kalmaktadır.

Rêber Apo şahsında sürdürülen tehdit ve ağırlaştırılmış tecrit Kürt halkı ve demokrasi güçleri üzerinde sürdürülen bir soykırıma dönüşmüştür. Rêber Apo’ya yaklaşım, Kürt halkına karşı topyekûn yaklaşımdır. Bu nedenle tecridi sadece Rêber Apo’ya yönelik görme büyük bir yanılgıdır.

 Rêber Apo’ya yönelik tecridi Kürt halkına yönelik bir tecrit olarak görerek mücadeleyi yükseltmeliyiz. İrademize, geleceğimize dönük bu soykırımcı saldırı dalgasını mutlaka kırmamız gerekmektedir. Sıradan yaklaşım Kürt halkına dönük soykırımı derinleştireceği kesindir. Rêber Apo bu ağır tecrit koşullarda tarihi bir sorumluluk taşıyarak büyük bir mücadele sürdürmektedir."

ULUSLARARASI KURUMLAR VE HALKA ÇAĞRI

KCDK-E, şu çağrıları da yaptı:

"Rêber Apo’nun yaşamı ve sağlığı hakkında ciddi endişeler duyuyor, başta Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere uluslararası kurumları harekete geçmeye çağırıyoruz.

KCDK-E olarak Avrupa’da yaşayan halkımızı, devrimci, demokrat, aydın dost herkesi etkin şekilde tepki göstermeye, uluslararası kurumları uyarmaya ve sokağa çıkmaya çağırıyoruz.

Direnişimizle Başkan Apo’nun etrafında çember olalım, özgürlüğü için alanlara inelim."