KCDK-E, Berlin Kürt Toplum Merkezi'ne baskını kınadı

KCDK-E, Almanya’nın başkenti Berlin’de Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

KCDK-E AÇIKLAMA

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (Kongreya Civakên Demokratîk ên Kurdistaniyên li Ewrupa-KCDK-E), "Uluslararası komplonun yıl dönümü yaklaşırken milyonların Önder Apo için ayağa kalktığı bir dönemde Almanya’nın başkentinde Berlin’de Kürt toplum merkezine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

KCDK-E açıklamasında şunlar belirtildi:

31 yıldır Kürt halkın örgütlenmesini yasaklayan ve kriminalize eden hiç bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Türk devletinin baskı ve tecrit politikalarına denk düşen bir tutum sergileyen Almanya Kürt halkını kriminalize eden politikalarından derhal vazgeçmelidir. Bilinmelidir ki Kürt halkı baskı, tecrit ve krimalize edilerek demokratik hak ve özgürlük taleplerinden vazgeçmeyecektir.

Bugün gündüz saatlerinde hiçbir gerekçe olmadan Almanya’nın Berlin kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne (Nav Berlin) yapılan baskın tamda bu kriminalizasyon politikalarına hizmet etmektedir. Arama belgesi dahi olmadan hukuksuzca bir şekilde gerçekleştirilen baskınla demokratik toplum merkezi ve Kürt halkı hedef yapılmıştır.

Kürt halkının demokratik mücadelesine ve özgür örgütlenme hakkında yönelik bu tutumu kınıyoruz. Alman polisi keyfi uygulama yaparak demokratik hak ve özgürlükleri hiçe saymıştır.

Uluslararası komplonun yıl dönümünün yaklaştığı bugünlerde Alman hükümetinin takındığı bu tutumdan ve kurumlarımıza yönelik polis baskınlarına son vermeye çağırıyoruz

Yapılan bu ani baskın Alman demokrasisiyle ve dernekler yasasıyla bağdaşmamaktadır. Üstelik arama belgesi olmadan kimlik kontrolü ve sorgulamanın yapılması kabul edilemez.

Komplonun bir parçası haline gelen krimanalizasyon politikaları, AB Konseyi içinde bulunan ve evrensel değerleri temel aldığını söyleyen Alman devletinin kendi yasalarıyla da çelişmektedir. AB’nin sessizliği ve Almanya’nın bu politikaları faşist Türk devletinin sürdürdüğü tecride hizmet temektedir.

Komplonun 26. yılına girdiği ve Önder Apo ile iletişimsizlik halinin sürdüğü bu süreçte Alman hükümetinin demokratik ve evrensel değerlere göre hareket etmeye çağırıyoruz. Bu vesileyle halkımızı komplonun 26. yılında Önder Apo etrafında daha güçlü sahiplenmeye, kurumlarımızı ve değerlerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz."