KCDK-E: Berlin yürüyüşü Kürt halkının irade beyanı oldu

KCDK-E, Berlin yürüyüşüne katılanları selamlayarak, "Bu yürüyüş Kürt halkının irade beyanı oldu" dedi.

Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "PKK Yasağını Kaldırın Demokrasiyi Güçlendirin' sloganı altında 18 Kasım günü düzenlenen Berlin yürüyüşü Kürt halkının irade beyanı oldu" denildi.

Açıklamada, "Almanya Brüksel mahkemesinin aldığı kararlara rağmen yanlıştan vazgeçmemekte ısrar etmektedir. Onlarca kişi fikirlerinden ve anti-demokratik gerekçeler yüzünden tutukludur. 3 seneyi aşkın bir zaman Rêber Apo’dan haber alınmaması ve CPT’nin takındığı tutum bu politikayla direkt bağlantılıdır. Yine Kurdistan coğrafyasında soykırımcı Türk devletinin kimyasal dahil tüm katliamlarına karşı sessizlik bu nedenledir" diye belirtildi.

"Berlin Oranienplatz’da bir araya gelen binleri Alman polisi kasıtlı provokasyona çekmek istese de yürüyüşçülerin takındıkları tutum nedeniyle boşa çıkarılmış oldu" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Yine İngiltere'de benzer provokasyonlar peşinde olan polisin tutumunu kınıyoruz. Kürt halkının kutsallarına, bayrak ve flamalarına bu boyutta bir düşmanlığın açıklaması olamaz" denildi.

Açıklamanın sonunda, Berlin’de alanları dolduran ve kararlı tutum sergileyen halklara teşekkür edildi.