KCDK-E: CPT'den acilen açıklama talep ediyoruz

KCDK-E, "CPT neden açıklama yapmıyor ve Kürt halkından hangi gerçekler gizleniyor, acilen açıklama talep ediyoruz. Kurdistan halkını ve duyarlı kamuoyunu Önder Apo’nun özgürlüğü ve durumu için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının yaptığı açıklama kaygılarımızı, önder Apo’nun koşulları ve yaşamı ile ilgili tereddütlerimizi bir kez daha artırmıştır" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Faşist Türk devleti Önder Apo’yu hiçbir hukuksal dayanağı olmayan, insanlık dışı yöntemle tecrit ederek susturmak ve bunu Kürt halkı nezdinde bir saldırıya dönüştürmeye devam etmektedir.

Bu insanlık dışı yönteme son verilmesi için CPT derhal rolünü oynamalı ve Önder Öcalan’ın sağlığı ve yaşamı güvence altına alınmalıdır.
Asrın Hukuk Bürosu yaptığı açıklamada, 'Müvekkilimizin koşullarına dair hiçbir gelişmeden haberdar değiliz' denilerek, CPT ziyaretine dikkat çekildi, 'CPT yetkilileri müvekkillerimizin koşullarına dair en ufak bir bilgi vermedikleri gibi sorduğumuz hiçbir soruya da yanıt vermediler' demektedir.
20 aydır haber alınamayan ve aynı koşullarda olan diğer 3 tutsağın durumları da tam bir muammadır.

KCDK-E olarak CPT’ye soruyoruz, Asrın Hukuk Bürosu’nun yaptığı açıklamada belirtildiği gibi CPT ile Önder Apo neden görüşemedi? Önder Apo neden görüşmeye çıkmadı? CPT neden açıklama yapmıyor ve Kürt halkından hangi gerçekler gizleniyor, acilen açıklama talep ediyoruz.

CPT, Avrupa Konseyi basta olmak üzere uluslararası kurumların acilen harekete geçmeye ve Kurdistan halkını ve duyarlı kamuoyunu Önder Apo’nun özgürlüğü ve durumu için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz."