KCDK-E’den 11 ve 12 Kasım eylemlerine aktif katılım çağrısı

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gençlik hareketleri öncülüğünde 11 ve 12 Kasım tarihlerinde yapılacak eylemlere aktif katılmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” sloganıyla 10 Ekim’de başlatılan küresel hamlenin  “11-12 Kasım’da gençlik öncülüğünde büyüyeceğini” kaydetti.

KCDK-E, “Tüm toplumsal gelişmeler ve büyük mücadelelerde gençliğin dönüştürücü etkisi ve ileriye taşıyan gücü bilinmektedir. Ancak yaşadığımız yüz yılda gençlik her türlü araç ve yöntemle kapitalist modernite tarafından yozlaştırılmayla karşı karşıyadır. Sistem ekonomik ve siyasal emelleri için kendi etkisi altında tutmaya devam etmektedir” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Bunun içinde tüm araç ve gereçler kullanılmaktadır. Dincilik, milliyetçilik ve cinsiyetçilik kapitalist sistemin zehri olarak gençliğe şırıngalanmaktadır. Sanal medya başta olmak üzere kültür ve spor üzerinden yoğun bir baskı söz konusudur.

Biliyoruz ki kapitalizmin gençliğe sunabileceği hiç bir yaşam formülü yoktur. Önder Apo’nun geliştirdiği paradigma gençliğe rehberlik edecek, onun kapitalist sistemin karanlık ruhuna karşı aydınlanma ışığı olacak özgürlükçü fikirleriyle bir alternatif olmaktadır. Onun içindir ki 3 gün boyunca dünyanı dört bir yerinden çeşitli uluslardan gençler Paris’te bir araya gelerek yeniden örgütlenerek mevzilenmiştirler.

Bu adım “Önder Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm”, hamlesine yeni bir enerji ve ruh katmıştır.  Özgür bir dünya hedefiyle bir araya gelen yüzlerce genç kendilerini özgürleştirmek için ortaklaşarak mücadele kararlılıklarını deklare etmişlerdir. Bu çıkış “Önder Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesinin genç nesillerin ellerinden milyonlara ulaşacağının mesajıdır.

Tüm dünya gençliğinin kampanyaya güç veren bu çıkışı 11-12 Kasım’da gençlerin alanlara çıkacağı eylemlerle yeni bir aşamaya taşınacaktır.

11-12 Kasım’da gerçekleşecek eylem Avrupa ve Kanada’da, Kürt ve enternasyonalist gençlik hareketlerinin eylemselliğe geçişi olacak.

11-12 Kasım’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Avrupa’nın 13 merkezinde yürüyüşlerle gençlik kitlesel tutumunu ortaya koyacak.

KCDK-E olarak yeni bir gençlik devrimi niteliğinde olan bu eylemlilik sürecini selamlıyor herkesi 11-12 Kasım günleri yapılacak yürüyüşlere aktif katılmaya çağırıyoruz.”