KCDK-E’den acil eylem çağrısı: Rojava topyekun hedeftedir

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de halkı soykırımdan geçirmek istediğini belirten KCDK-E, “Avrupa ve dünyada yaşayan halkımızı acil olarak ayağa kalkmaya, sokakları terk etmemeye çağırıyoruz” dedi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E) çağrısında şu ifadeler yer aldı:

İşgalci Türk devleti Kürt soykırımını gerçekleştirmek için Rojava’ya topyekun katliam saldırısı gerçekleştiriyor. Uluslararası kamuoyu ve insanlığın gözü önünde Kurdistan’ı işgal etmek istiyor.

DAİŞ barbar çetelerini karşı insanlık onurunu koruyan Kobanê başta olmak üzere tüm Rojava’da sivil halkı katletmeyi hedefleyen ve bunun için her türlü teknolojik silahın kullanıldığı soykırımcı bir saldırı gerçekleştiriyor.

Eğer ayağa kalkmazsak, Avrupa ve dünyada on binler hareket etmezsek Rojava büyük bir tehlike altındadır. Kürt halkı ve insanlığa umut olan Rojava devrimi topyekun hedeftedir. Zaman onurumuzu, toprağımızı ve geleceğimizi derhal seferber olarak koruma zamanıdır.

KCDK-E olarak Avrupa ve dünyada yaşayan halkımızı acil olarak ayağa kalkmaya, tüm gücümüzle ülke ülke, şehir şehir her alanı Rojava’yı sahiplenme eylemleri örgütlenmeye, tüm imkanlarla seferber olarak sokakları terk etmemeye çağırıyoruz.

Acil olarak tüm bileşenlerimiz, meclislerimiz, kadın, çocuk, yaşlı, dost, devrimci, demokrat, aydın ve insanlıktan yana olan herkesi “Her yer Rojava, her yer Kurdistan” “Direniş var teslimiyet yok”, “Bijî Serok Apo” “İşgalci-Soykırımcı Türk ordusu, Kurdistan’dan defol” şiarıyla sonuç alıncaya kadar herkesi an itibarıyla seferber olmaya çağırıyoruz.”