KCDK-E’den bayram mesajı

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), yazılı bir mesajla Kurban Bayramı’nı kutladı.

KCDK-E yaptığı açıklamada “Halkımızın, AKP-MHP faşist iktidarının katliamcı politikalarının sürdüğü koşullarda Mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

“Soykırımcı Türk devleti, DAİŞ zihniyetli AKP, halkımızın inancını ve bayramını barış ve huzur içinde kutlamasına müsaade etmiyor” diyen KCDK-E, şunları ekledi:

“Türkiye ve Kurdistan coğrafyasını katliam ve gözyaşına bulayan Diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist iktidarı dün olduğu gibi bugün de Şengal, Başur ve Rojava olmak üzere tüm Kürdistan’da işgal saldırılarını devam ettirmektedir. Din, ahlak ve hukuk tanımayan bir yöntemle halklara saldırmaktadır.

Kürt halkı onurlu duruşu, dayanışmacı ruhu ve gelenekleriyle bayramı barış ve dayanışmanın vesilesi yapmaya devam edecektir. Halkımız bayramı ziyaretlerde bulunarak birbirleriyle maddi ve manevi dayanışmasını daha da büyüterek, Kurdistan’da muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip, ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirecektir. Kürdistan tüm parçaları üzerinde süren işgal tehditlerine karşı ulusal birliğimize her zamanken daha fazla sahip çıkararak sahiplenmeliyiz.

KCDK-E olarak bu bayramın halkımıza ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet getirmesi dileğiyle, başta Kürt halkının olmak üzere tüm insanlığın bayramını kutluyoruz. Bu bayramın dayanışma ve paylaşımın artmasına vesile olmasını diliyoruz”