KCDK-E’den Beate Ergün için başsağlığı mesajı

“Kürt halkı bir dostunu, can yoldaşını kaybetmiştir“ diyen KCDK-E, onu özgürlük mücadelesinde hep anacaklarını ve anılarını yaşatacaklarını dile getirdi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) 17 Haziran günü beyin tümörü nedeniyle yaşamını yitiren Kürt dostu Doktor Beate Ergün için başta ailesi olmak üzere tüm Kürt halkı için başsağlığı mesajı yayınladı.  

Mesajda, “Hayata gözlerini yumduğunda 63 yaşında olan Beate Ergün, neredeyse 40 yıl Kurdistan halkının özgürlük mücadelesi için canla başla çalışarak ortaklaştı. Aachen Kürt Halk Evi bünyesinde aktif olarak dış ilişki çalışmalarını yürüttü. Hiçbir görevden geri durmayarak etkinliklerde aktif rol aldı” denildi.

‘KÜRT HALKI BİR CAN YOLDAŞINI KAYBETTİ’

Vefatının kendilerini derinden üzdüğünü belirten KCDK-E, “Kürt halkı bir dostunu, can yoldaşını kaybetmiştir. Onu özgürlük mücadelemizde hep anacağız ve anılarını yaşatacağız” dedi.

Beate Ergün için 21 Haziran günü Wilmerdorferstr. 50, 52068 Aachen adresinde bulunan Hüls Mezarlığı’nda anma töreni gerçekleştirileceğini hatırlatan KCDK-E, Kürt halkını cenaze töreninde Beate Ergün’ü sahiplenmeye çağırdı; başta ailesi olmak üzere Kürt halkına başsağlığı dileklerini iletti.