KCDK-E'den Fransız hükümetine tepki

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Fransa hükümetini kınayarak, "Fransa Kürtler arası çatışmayı teşvik ediyor, Türk devletinin bölge üzerindeki oyunlarına destek oluyor" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "KDP güçlerinin provokatif girişimleri ilgili Fransa Dış İşleri’nin yaptığı açıklama ateşi körükleyen, Kürtler arası savaşı tetikleyen ve soykırımcı Türk devletinin bölge üzerindeki oyunlarına adeta destek olan niteliktedir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Açıklama ile Fransa ve Avusturya’da Türkiye’nin DAİŞ eliyle gerçekleştirdiği saldırılara göz yumma, sessiz

kalma, Güney Kürdistan'da Kürtlere yönelik saldırıları ise onayladığı anlamına gelmektedir.

'KÜRTLER ARASI SAVAŞI TEŞVİK...'

Türk devletinin DAİŞ çeteleri üzerinden gerçekleştirdiği saldırıları topraklarında en çok yaşayan, birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep olan bu saldırıların kaynağının önünü açan bu açıklamayı kınıyoruz. Fransa'nın bu açıklaması Türkiye-KDP ortaklığında sürdürülen provokasyonları ve Kürtler arası bir savaşı teşvik eder niteliktedir.

Avrupa’nın birçok ülkesi DAİŞ vb. güçlerin kaynaklarına karşı önlemler, yasaklar ve tedbirler alırken Fransa’nın bu tutumu Avrupa demokrasisi ve değerleriyle çelişmektedir.

Ortadoğu’da kümelenmiş tüm barbar çetelere karşı insanlık adına kahramanca mücadele ederek bedel ödemiş Kürt halkının yiğit evlatları olan, Kürt özgürlük hareketine karşı bir haksızlıktır. Şengal’de DAİŞ zulmüne karşı Êzidî halkını koruyan, binlerce kadının özgürleşmesini sağlayan gerillaya birçok ülkenin büyük kahramanlar dendiğini ve insanlık adına kendilerine teşekkür edildiğini unutmamak gerekiyor. Irak Asurileri, Ermenileri, Arapları ve Şengal’de Êzidî halkımızı terk edip kaçanları kahraman ilan eden, onları kurtaran, özgürlük ve demokrasi için mücadele edenleri de terörist sayan Fransız hükümetinin bu tavrı Kürtler arası savaşı kışkırtmaktan başka hiçbir şeye yaramamaktadır.

Fransa, Türkiye ile ilişkilerini korumak adına, Kürtleri kurban ederek menfaatlerini koruma aracı haline getirme politikasını sürdürmektedir. 3 kadın devrimcinin Paris’te MİT tarafından katledilmesini bilmesine rağmen çıkarları uğruna katliamın üstüne gitmeyerek örtbas eden Fransa’yı yeni katliamlara karşı bu tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Fransa hükümeti, Türkiye eliyle geliştirilmek istenen Kürtler arası savaşı engellemek ve bunun için arabulucu rolü oynamak yerine, savaşı kışkırtan bir pozisyonda olmaktan vazgeçmelidir. Rojava’da başka mesaj Avrupa’da başka bir mesaj vermek yerine Avrupa demokrasi ilkelerine göre tutumunu belirlemelidir.

'POLİTİKANIZI DEĞİŞTİRİN' UYARISI

Türk devletinin kendi uyguladığı terörü gizlemek ve yasal zemin sağlamak için uydurduğu PKK teröristtir hikayesini olduğu gibi alıp uygulayan Avrupa ülkeleri ve Fransa bu yanlıştan dönerek, esas teröristin diktatör Erdoğan olduğunu idrak ederek politikalarını değiştirmelidirler. Milyonların iradesini ve özgürlük mücadelesini terörist olarak damgalamak yerine diktatör Erdoğan’ın işlediği savaş suçlarından dolayı bir an evvel uluslararası mahkemelerde yargılanmasının öncülüğünü yapmalıdırlar. Fransa ve Avrupa demokrasilerine de yakışan budur."