KCDK-E’den ‘Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü için çağrı

12 Kasım’ı “Avrupa'da Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü” ilan ettiklerini duyuran KCDK-E, “OPCW'nin sessizliğine, üç maymunları oynayan AB, BM ve uluslararası güçlere karşı gerillanın çığlığı ve nefesi olmak için” Düsseldorf’a çağırdı.

Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın nefesini kimyasallarla keserek Kürt halkının geleceğini karartmak istediğini ifade eden KCDK-E, bu nedenle ilan ettikleri Avrupa'da Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü için herkesi 12 Kasım günü Düsseldorf’a akın etmeye çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlığı adına yayınlanan açıklamada şu vurgulara yer verildi:  

“Kürt halkı olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Soykırımcı Türk devleti emellerine ulaşmak için işgal saldırılarını her türlü yönteme başvurarak sürdürüyor.

KÜRT HALKININ NEFESİ KESİLMEK İSTENİYOR

Özgürlük Gerillası, işgal ve soykırıma karşı tarihsel bir direniş gösteriyor. Bedenlerini siper yaparak Kurdistan topraklarını ve onurunu koruyorlar. Uğruna şehit olan Özgürlük Gerillaları, Kürt halkının geleceğini ve umudunu temsil ediyor.

Sömürgeci Türk devleti özgürlük gerillasının kimyasallarla nefesini keserek geleceğimizi karartıp umudumuzu elimizden almak istiyor. Bir halk olarak özgür ve onurlu bir yaşam sürdürmemizi soykırımla sonlandırmak amacındalar.

Bu nedenle özgürlük gerillasının nefesini kesmek için kullanılan tüm kimyasal saldırılar Kürt halkının nefesini kesmek içindir. Kürt halkı olarak bu soykırım ve imha savaşına karşı sürece normalmiş gibi yaklaşamayız. Kürdistanlılar olarak günlük yaşamımızı rutin olarak devam ettiremeyiz.

12 KASIM’DA DÜSSELDORF’A AKIN ETMELİYİZ

Verdiğiniz kararlı duruşa ve çabaya daha fazla ihtiyacımız var. Özgürlük gerillasının üzerinde kullanılan kimyasallara karşı nefesleri olmak için 12 Kasım'da Düsseldorf'a amasız ve gerekçesiz akın etmeliyiz.

KCDK-E olarak bu sebeple 12 Kasım'ı Avrupa'da Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü ilan ettik.

12 Kasım Avrupa'da Kimyasal Silahlara Karşı Ulusal Grev Günü’nde Kurdistanlılar, kadınlar, gençler, yaşlılar, öğrenciler, esnaflar, inanç grupları, aydınlar, demokratlar, sosyalistler, muhalifler; insanlıktan yana olan herkes, işimizi gücümüzü bir kenara bırakarak alanlara akın akın seferber olacağız.

VAHŞETİ GÜÇLÜ KARŞI KOYUŞLA DURDURABİLİRİZ

KCDK-E olarak halkımızı bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla asli görevimiz olarak görerek sokak sokak, ev ev dolaşarak herkesi katmaya ve Düsseldorf’ta on binler olmaya çağırıyoruz.

OPCW'nin sessizliğine, üç maymunları oynayan AB, BM ve uluslararası güçlere karşı gerillanın çığlığı ve nefesi olmalıyız. Kimyasallarla gerçekleştirilen vahşeti güçlü bir karşı koyuşla durdurabilir, özgürlük gerillasının nefesi olabiliriz.”