KCDK-E’den Lavrio Kampı’nın boşaltılmasına tepki

KCDK-E, Lavrio Kampı’nın polis zoruyla boşaltılmasına tepki göstererek, Yunan hükümetini bu tür uygulamalardan vazgeçmeye ve insan haklarından yana tutum takınmaya çağırdı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi, Kurdistanlı ve Türkiyeli devrimcilere yıllardır kucak açmış Lavrio Kampı’nın 5 Temmuz günü yüzlerce polisin katıldığı askeri bir operasyonla boşaltılmasına tepki gösterdi.

KCDK-E açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“11-12 Temmuz’da gerçekleşecek olan NATO Zirvesi öncesi Yunanistan’da Kürt mültecilerin kaldığı tarihi Lavrio kampı zorla boşaltılarak kapatıldı. Yunan sivil toplum örgütlerinin de kınadığı bu baskın, yüzlerce polis eşliğinde gerçekleştirildi. Türk devleti ve NATO ile yapılan pazarlıklar aşamasında gerçekleşen bu zora dayalı boşaltma son derece dikkat çekicidir. Sağcı Yunan hükümetinin Türkiye ile ilişkileri yeniden geliştirme adı altında kampa yapılan bu boşaltmanın, 11 ve 12 Temmuz’da gerçekleştirilecek NATO zirvesinde Türk devletinin İsveç’in adaylığı ile ilgili alacağı karara bir yatırım olduğu açıktır.

Kurdistanlı ve Türkiyeli devrimcilere yıllardır kucak açmış Lavrio Kampı bu şekilde bir saldırıyla karşı karşıya kalması kabullenilemez bir tutumdur. KCDK-E olarak Yunan hükümetinin takındığı bu tutumu kınıyor bu ve buna benzer uygulamalardan derhal vazgeçerek, diktatör Erdoğan karşısında demokrasi ve insan haklarından yana tutum takınmaya çağırıyoruz.”