KCDK-E’den ‘Maraş ve Roboski’ açıklaması

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Maraş ve Roboski katliamlarının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Maraş, Roboski ve onlarca katliam aydınlatılmadıkça, demokratikleşme söz konusu olmayacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “Türk devletin tarihi katliamlarla yazılıdır ve katliamlarla anılarak 100 yılı doldurmaya devam ediyor” diye belirtti.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Maraş Katliamı Kürt Alevilere yönelik gerçekleştirilen ve tarihe geçen bir vahşetti. Maraş’ta 24 Aralık 1978’de Kürt Alevilere yönelik devlet eliyle gerçekleşen katliamda resmi rakamlara göre 120 kişi katledildi.

Maraş Katliamı’nın bilinen katilleri yargılanmadığı gibi, tıpkı Madımak’ta olduğu gibi ödüllendirildi. Alevileri katleden katiller devlet eliyle meclise milletvekili olarak taşınarak adeta ödüllendirildiler.

Maraş katliamını gerçekleştiren zihniyet, Türk devletinin tekçi, ırkçı ve statükocu politikaları, Osmanlı’dan alınan gelenekle, Türk-İslam olmayan herkese, Kürtlere, Alevi toplumuna, bütün inanç ve kimliklere yönelik olarak AKP-MHP faşizmi eliyle sürdürülmektedir.

Yine tarih yapraklarında yer alan 28 Aralık 2011 günü Türk savaş uçakları diktatör Erdoğan talimatıyla çoğu çocuk olan 34 sivil Kürt’ü bilinçli ve planlı olarak katledilişine şahit oldu. Öyle açık bir katliamdı ki katliamı gerçekleştiren katil komutan, katliamdan sonra rütbesi yükseltildi ve diktatör Erdoğan tarafından ödüllendirildi.

Roboskî Katliamının Türk devletinin planlı bir Kürt katliamı olarak tarihe geçti.

19’u çocuk 34 Kürdün Türk savaş uçakları tarafından katledilmesinin üstünden 11 yıl geçti. Sorumlular yargılanmadı. Her şey açıkça belli olmasına rağmen emri verenler de yargılanmadı ve katliamın üstü örtülmeye çalışılıyor.

Hiçbir katliamın zaman aşımı olamaz. Maraş, Roboski ve onlarca katliam aydınlatılmadıkça, demokratikleşme söz konusu olmayacaktır.

Katliamlar siyasi tutsaklar üzerinde de artarak sürüyor. Türkiye zindanlarında ardı ardına siyasi tutsakların cenazeleri çıkmaya devam etmektedir.

Önder Apo üzerinde İmralı hapishanesinde ağır bir tecrit sürmektedir. Türkiye zindanlarında tutsaklar üzerindeki baskı, zulüm ve işkence aralıksız devam etmektedir. Faşist Türk devleti ve onun tekçi AKP-MHP rejimi intikam yeminiyle siyasi tutsaklar üzerindeki baskıları derinleştirmektedir.

Siyasi tutsakların içerde sürdürdüğü zorlu yaşam koşulları ve sağlık sorunları, insan olan herkesin sahiplenmesiyle ve karşı koymasıyla ancak son bulabilir.

KCDK-E olarak Maraş ve Roboskî Katliamı'nı kınıyor, şehit düşenleri saygıyla anıyoruz. Başta İmralı işkence sistemine karşı olmak üzere tüm zindanlardaki insanlık dışı uygulamalara kararlı bir sahiplenişle son vermek için insanım diyen herkesi göreve çağırıyoruz.

Tüm halkımızı, dostlarımızı ve ilerici insanlığı, AKP-MHP faşist devletinin halklarımıza karşı geliştirdiği topyekün saldırı politikalarına karşı, topyekün direnişi ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”