KCDK-E Eşbaşkanı: PKK yasağına karşı 18 Kasım’da Berlin’de olmalıyız

Berlin’de düzenlenen halk toplantısında konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Kürt halkının dostlarının başlattığı “Özgürlük” hamlesinde inisiyatif alma ve PKK yasağına karşı Berlin’de düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm”’ hamlesi kapsamında halk toplantısı düzenlendi.

Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin Meclisi’nin organizesiyle Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen toplantıya yüzlerce kişi katıldı.

Toplantıda KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Ömer Güneş birer konuşma yaptı.

ZÜBEYDE ZÜMRÜT: HALK OLARAK İNİSİYATİF ALMALIYIZ

KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Kürt halkının dostlarının dünyanın dört bir yanından 100’ün üzerinde merkezde yaptığı basın açıklamalarıyla “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesine start verdiklerini hatırlatarak şunları kaydetti: “Bizler de Önderliğin fiziki özgürlüğü için seferber olmalıyız. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı düşmana teslim eden bizzat Avrupa sistemidir. Yaklaşık 3 yıldır Önder Öcalan’dan hiçbir şekilde haber alınamıyor. Avukatlarıyla, ailesiyle görüştürülmüyor. 25 yıldır bu sistematik işkence rejimine karşı halklar olarak karşı çıkıp Önderliğimiz etrafında kenetlenmeliyiz. İmralı işkence sistemini aşmak için çalışmalarımız oldu lakin yetmedi. Geldiğimiz noktada eksik olduğumuzun özeleştirisinin pratiğimizle verip Önder Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak için hamleyi sahiplenmeliyiz. Bu hamlede inisiyatif alarak öncü rolü üstlenmeliyiz.”

‘18 KASIM’DA BERLİN’DEYİZ’

Kürt karşıtlığıyla bilinen dönemin Almanya İçişleri Bakanı Manfred  Kanter’in 26 Kasım 1993 tarihinde PKK yasağını ilan etmesinin de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecritle ilgili olduğuna işaret eden Zübeyde Zümrüt, “Bu nedenle 18 Kasım’da “PKK yasağını kaldırın, demokrasiyi güçlendirin” sloganıyla düzenleyeceğimiz yürüyüşte yerimizi almalı, örgütlü bir katılımın sağlanması için çalışmalıyız” dedi.

ÖMER GÜNEŞ: ÖNDERLİK ETRAFINDA KENETLENMELİYİZ

Avukat Ömer Güneş ise tarihte zulme karşı başkaldıran Kürt önderlerine yönelik katletme, sürgün politikalarına değindikten sonra sözü, “Kurdistan sömürgedir” tespiti yaparak kesintisiz bir mücadele süreci başlatan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a getirdi.

Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır tecritte olmasına rağmen, onun paradigmasını esas alan Kürt halkının mücadelesini devam ettirdiğini ifade eden Güneş, İmralı işkence sistemini ve Filistin ve Rojava merkezli süren savaşı değerlendirdi. Güneş, “25. yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak, fiziki özgürlüğünü sağlamak için Önderlik etrafında kenetlenmemiz gerekiyor” dedi.

Zübeyde Zümrüt ve Ömer Güneş’in ardından katılımcılarla tartışmalar yürütüldü. Katılımcılar, hamle sürecine aktif katılacağını söyledi.