KCDK-E: Fransa’da on binler Paris Katliamı’na öfkelerini haykırdı

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Fransa’da Cumartesi günü on binlerin Paris Katliamı’na öfkelerini haykırdığını belirterek, Paris’teki yürüyüşe katılan Kürt halkı ve dostlarına teşekkür etti.

KCDK-E Eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, Paris’te başlatılan nöbet eylemi için de seferber olunması istenirken, şehitleri uğurlama töreninin tarihinin ise daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

Açıklama şöyle:

“Türk devleti Kurdistan’da sürdürdüğü katliamları Avrupa’ya taşımıştır. Avrupa ülkelerinin Kurdistan’daki katliamlar karşısında sessizlikleri ve Fransa’nın 9 Ocak’ta Sakine, Leyla ve Fidan arkadaşları katledenlerin sorumlularını açığa çıkarmaması ve üstünü örtmesi Paris’te yani bir Kürt katliamı gerçekleştirmesinin önünü açmıştır.

23 Aralık günü gerçekleştirilen katliama karşı büyük bir öfkeyle ayağa kalkan Kürtler ve dostları Avrupa’nın her yerinden Paris’e akın akın seferber oldular. Türk devleti tarafından yapılan katliamlarla Kurdistan halkının özgürlük yürüyüşünü durduracaklarını sananlara on binlerin cevabı katliam ve baskılarla özgürlük yürüyüşümüzü engelleyemezsiniz oldu. Yine Fransa hükümeti bu katliamı tüm yönleri ile aydınlatana kadar mücadelenin kesintisiz olarak süreceğinin mesajı verildi.

Türk devleti tarafından Paris’te yapılan bu ikinci katliama karşı gerçekleştirilen yürüyüşe büyük fedakarlıkla Avrupa’nın her tarafından gelip katılan halkımız önemli bir duruş ortaya koymuştur.

Bu yürüyüşe katılan halkımıza ve dostlarımıza teşekkür ederiz. Ancak bilmeliyiz ki bu bir başlangıçtır. Sonuç alana kadar her yerde mücadelemizi yükseltmeliyiz.

Paris’te gerçekleştirilen katliam ve saldırı değerlerimize, kurumlarımıza kimliğimize ve mücadelemize yapılan saldırı olduğunu biliyoruz.

Bu yüzden şehitlerimizi alıp kutsal Kurdistan’a uğurlayana kadar katliamın yapıldığı Paris Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nin önünde şehitlerimiz için nöbet eylemi tutuyoruz.

Nöbet eylemi ile şehitlerimiz onurumuzdur, onurumuza sahip çıkmak insan olmanın temel görevidir.

Bu eylemimizle Fransa hükümeti Paris katliamlarını tüm yönleri ile açığa çıkarana kadar tüm dünyada kesintisiz biçimde mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini tekrardan hatırlatarak kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.

KCDK-E olarak tüm halkımıza ve dostlarımıza çağrımız dün Paris’te yapılan yürüyüşe katılma sorumluluğu ile başlattığımız nöbet eylemine seferber olmaya ve sonra kamuoyu ile paylaşacağımız şehitlerimizi Kurdistan’a uğurlama törenine en üst boyuta katılmaya çağırıyoruz.”