KCDK-E: Hasan Sidar'ı anıyoruz

KCDK-E, "Hasan Sidar, tedavi gördüğü Luzern’de yaşamını yitirdi. Hasan Sidar son nefesine kadar özgürlük mücadelesi için emek verdi" dedi.

KCDK-E tarafından yazılı açıklamada, "Kürt özgürlük mücadelesi nefferi Hasan Sidar, tedavi gördüğü Luzern’de yaşamını yitirdi. Hasan Sidar için İsviçre’nin Zürih kentinde yapılan bir törenle uğurlandı" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sidar doğduğu köyü olan Mereş’ın Pazarcix ilçesine bağlı Musolar köyünde toprağa verildi.

Hasan Sidar son nefesine kadar özgürlük mücadelesi için usanmadan emek vererek yaşamını sürdürdü. 45 yıllık bir mücadele emekçisi olan Sidar çevresinde ve yaşamında fedakarlığıyla görkemli bir iz bırakan kişiliktir. Herkes tarafından sevilen ve herkesin değer verdiği bir kişilikti Hasan Sidar.
Hasan Sidar yoldaş özgürlük kavgasına ve bu uğurda şehit düşmüş binlerin mücadele miraslarına bağlı bir kişilikti. Tek kelime ile o halkının saygın bir emekçisiydi.

3 yıldır sağlık sorunlarıyla mücadele eden Hasan Sidar yoldaş hastalığı nedeniyle aramızdan ayrılmış olsa da, onun verdiği mücadele, tuttuğu bayrak hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Kürt halkı ve yoldaşları özgürlük bayrağını daha da yükseklere çıkararak dalgalandıracaklardır.

KCDK-E olarak Hasan Sidar yoldaşın anısı önünde saygıyla eğiliyor, başta ailesi olmak üzere Kurdistan halkının başı sağ olsun diyoruz."