KCDK-E: Lozan Antlaşması, inkâr ve soykırımın kaynağıdır

KCDK-E, "Lozan Antlaşması, inkâr ve soykırımın kaynağıdır. Antlaşmaya karşı programın açıklanacağı toplantıya çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "100 yıl önce imzalanan Lozan Antlaşması, uluslararası güçler tarafından dörde parçalanan Kürdistan’da devam eden katliam, inkâr ve asimilasyon politikalarının da sebebi olmaktadır. Bu antlaşmayla birlikte bölgede birçok halkın inkârı, soykırımı sürdürülerek çatışmaların ve savaşların günümüze kadar sürmesinin de kaynağı olmuştur" denildi.

BASIN TOPLANTISINA ÇAĞRI

KCDK-E, "Bugün Kürdistan’da yürütülen işgal ve katliam saldırılarında insanlık suçu sayılan kimyasal silahların kullanımı, Kürtlük adına var olan tüm değerlere ve kazanımlara saldırılara karşı dünyanın sessizliği ve izleyerek onaylaması Lozan Antlaşması'ndan kaynaklanmaktadır" diyerek, şunları da kaydetti:
"Başta Kürtler olmak üzere bölgedeki çoğu halk Lozan Antlaşması'nı kabul etmemekte ve buna karşı mücadele etmektedir.

Hem Lozan’ın sonucunda yaşanan katliam, inkâr, asimilasyonlar hem de yeni yüzyılda özgür, eşit yaşam nasıl olmalı konusunda tüm Kürdistanlı örgütlerin oluşturduğu Komîta Kar û Çalkîyên 100 Salîya Peymana Lozanê, 21 Kasım’da saat 12.00'da Lozan Antlaşması'nın yapıldığı  binanın önünde kitlesel basın toplantısı yaparak, Lozan 100. yıl programını kamuoyu ve basınla paylaşacaktır.

KCDK-E olarak İsviçre’deki Başur, Bakur, Rojhilat ve Rojavalı tüm Kürdistanlıları basın toplantısına katılmaya çağırıyoruz."