KCDK-E, Maxmur'daki kuşatmaya karşı eyleme çağırdı

KCDK-E, "Irak ordusunun Maxmur Kampı üzerindeki kuşatma saldırıları sürüyor. Yurt dışında bulunan Irak temsilciliklerinin olduğu başkentlerde bu hafta sonu protesto etkinlikleri için seferber olalım" dedi.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Maxmur Kampı halkı soykırımcı saldırıya karşı her zaman olduğu gibi canını siper ederek 11 gündür kesintisiz direnerek karşı koymaktadır. Mexmur’da halk çocuk, kadın, genç ve yaşlı ayaktadır" denildi.

'KAMPTAKİ HERKES CİDDİ TEHLİKE ALTINDA'

Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Gerici Irak rejimi ordusunun kazdığı hendekleri halk elleri ile doldurarak kuşatmayı engellemek için bedenleri barikat yaparak direnişi sürdürmektedir.

Türk devletinin zulmünden dolayı topraklarını terk ederek Maxmur Kampı’nda yaşayan halk Birleşmiş Milletlerin güvencesi altında olmasına rağmen saldırılara karşı yalnız bırakılmıştır. Maxmur Kampı’nda yaşayan kadın, çocuk ve yaşlı herkes ciddi bir tehlike ile karşı karşıyadır.

Birleşmiş Milletler'in bugüne kadar Maxmur kampı üzerindeki saldırılara karşı sessizliği kabul edilecek bir tutum değildir. Bilindiği gibi Maxmur Kampı sivil bir halk kamptır ve BM denetimindedir ve bu nedenle BM derhal bu duruma müdahale etmelidir. Bu nedenle BM’e direkt çağrı yapıyoruz.

Türk devletinin sürdürdüğü savaş, zulüm ve baskılarından kaçarak Maxmur Kampı’na yerleşmiş halkın can güvenliği ve yürütülen izolasyon ve saldırılara karşı dur demek için BM derhal harekete geçmelidir. Bu vesileyle KCDK-E olarak Birleşmiş Milletler’i görevini yapmaya çağırıyoruz.

Birleşmiş Milletler’in koruması altında olan Maxmur Mülteci Kampı, işbirlikçi KDP ve Irak hükümetinin kuşatma kıskacındadır. Maxmur Mülteci Kampı’nın çevresini tel örgülerle örerek izolasyon ve soykırım yapmak isteyen Irak hükümeti, 20 Mayıs’tan beri ağır bir tehdit olmaya devam etmektedir.

'BARZANİ DE KİRLİ PLANA ORTAK'

Halkın başkaldırısı ve tepkilerine rağmen tehlike ciddi bir düzeye ulaşarak devam etmektedir. Takındığı tutumla Türk devletine göbekten bağlanmış Barzani Ailesi de bu kirli plana ortak olmaktadır. Irak ordusu, Türk devletinin saldırıları ve Barzani Ailesi'nin ortak yürüttüğü kuşatmayla tam bir izolasyon ve tecrit hedeflenerek Maxmur açık bir hapishaneye çevrilmek istenmektedir.

Maxmur halkı bu soykırımcı saldırıya her zaman olduğu gibi canını siper ederek karşı koymakta, Maxmur Halk Meclisi öncülüğünde çocuk, kadın, genç ve yaşlı direnmektedir."

EYLEMLERE ÇAĞRI

KCDK-E, açıklamasının sonunda şu çağrıları yaptı:

"Maxmur halkının soykırıma karşı onurlu direnişini selamlıyor, yurtdışında yaşayan halkımızı duyarlı olmaya ve Maxmur halkını sahiplenmeye çağırıyoruz. Bulunduğumuz her yerde demokratik tepkimizi ortaya koymaya, herkesi Türk devleti, işbirlikçi KDP ve gerici Irak rejimini teşhir etmeye çağırıyoruz."