KCDK-E: Savaş suçlusu Erdoğan Almanya’ya davet edilmemeli, yargılanmalı

KCDK-E, Almanya evrensel değerlere bağlı ise Erdoğan’a 17 Kasım için verdiği daveti iptal etmeli, çünkü Erdoğan bir savaş suçlusu ve halkların katilidir, dedi ve PKK yasağına karşı Berlin’de gerçekleştirilecek protesto için seferber olmaya çağırdı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şansölye Scholz’un daveti üzerine 17 Kasım’da Almanya’ya geliyor. Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), “Kürt halkına karşı kirli planlar içeren davetin PKK yasağına karşı 18 Kasım’da Berlin’de yapılacak kitlesel yürüyüşün bir gün öncesine denk getirilmesini kınadı ve Alman devletini bu tutumundan derhal vazgeçmeye çağırdı.

Açıklama şöyle: “Ortadoğu'da her türden terörü destekleyen, Türkiye’de muhalefeti baskıyla bastıran,  Kurdistan’da katliam gerçekleştiren eli kanlı diktatör Erdoğan, 17 Kasım’da Almanya'ya geliyor.

Diktatör Erdoğan Kurdistan coğrafyasını kanlı ordusuyla işgal eden, Kürtleri bombalayan ve Ortadoğu’da kanlı planları devreye sokan bir savaş suçlusudur. Avrupa demokrasisinin önemli ülkelerinden olan Almanya, bu eli kanlı katili PKK yasağına karşı Berlin’de gerçekleştirilecek büyük protesto yürüyüşü öncesi konuk ederek tutum belirliyor.

Alman devleti gerçekten de insan hakları, demokrasi ve evrensel değerlere bağlıysa net bir tavır alarak diktatör Erdoğan'ı 17 Kasım’da davet etmemelidir. Eli kanlı Erdoğan, Almanya'ya normal bir devlet konuğu olamaz çünkü savaş suçlusu ve halkların katilidir.

Diktatör Erdoğan’ın savaş suçlusu olduğu ortadayken bu ziyaret o kadar masum değildir. Bu ziyaretin 18 Kasım yürüyüşüne denk getirilmesi, Alman hükümeti ile Türkiye arasında yeni “kirli anlaşmalara” işaret ediyor. Sayın Olaf Scholz, Federal Başbakanlık'ta verilen akşam yemeğinde davet edilen diktatör Erdoğan'la her iki ülkeyi de etkileyen "tüm siyasi konuları" tartışmak istiyor.

Tartışmalarda Ortadoğu'daki savaş, göç yönetimi, AB-Türkiye anlaşmasının geleceği, NATO işbirliği ve Kürt halkına karşı kirli planları içereceği kesindir.

Alman halkı, anti-faşistler, insanlıktan yana olan ve Kürt halkının bu eli kanlı diktatör tarafından nasıl bir soykırıma uğratılmak istendiğini gören muhalif kesimler, bu ziyareti kınadıklarını deklare etmektedirler. Yine “PKK Yasağının Kaldırılması” kampanyası ve anti-militarist ittifak “Rheinmetall'in Silahsızlandırılması”nın da bulunduğu çok sayıda kuruluş, Erdoğan'ın ziyaretini protesto ettiklerini duyurmuşlardır.

Kurdistanlılar olarak 18 Kasım’da Berlin’de yasaklara karşı yapılacak merkezi yürüyüş öncesine denk getirilen bu ziyareti kınıyor, Alman devletinin bu tutumundan derhal vazgeçerek daveti iptal etmeye çağırıyoruz.

Halkımızı ve insanlıktan yana olan herkesi 18 Kasım günü Berlin’de büyük protesto yürüyüşüne kitlesel olarak katılarak diktatör Erdoğan ve onu davet eden Alman hükümetine cevap olmak için seferber olmaya çağırıyoruz.”