KCDK-E ‘seferberlik ruhuyla’ Düsseldorf’a çağırdı

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Almanya’nın Düsseldorf kentinde 15 Nisan günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılacak yürüyüşe “seferberlik ruhuyla” katılmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, Düsseldorf’un yanısıra Avrupa’nın diğer birçok kentinde de yürüyüş ve mitingler yapılacağını belirtti.

Açıklama şöyle:

“Sömürgeci faşist Türk devleti ve uluslararası komplocu güçleri tam 24 yıldır Önder Apo, Kürt halkı ve özgürlük mücadelesine karşı soykırım saldırısı yürütmektedir.

Önder APO’ya şahsında süren ağırlaştırılmış tecrit ve izolasyon Kürt halkının özgürlük yürüyüşüne karşı olduğu gibi, dünya halklarının demokratik ulus paradigmasına olan büyük ilgisi, Ortadoğu ve dünya halklarının bu düşünce gücü ve etkisine karşı duyulan korkunun sonucudur.

Tecritle engellenmek istenen Önder APO’nun demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü fikirleri ve paradigmasıdır. Faşist Türk devletini destekleyen uluslararası komplocu güçler Önder Apo’ya karşı ağırlaştırılmış tecridi bu sebeple ısrarla sürdürmektedir. CPT başta olmak üzere konuyla ilgili tüm kurumlar bu sebeple tecride sessiz kalarak destek sunmaktadırlar.

Önder APO’nun fikirleri derin kriz yaşayan kapitalist moderniteye karşı çözüm gücü olan ve demokratik uygarlık değerleri temelinde yeni bir tarihin başlangıcı olmaktadır. Tüm ezilen ve yok sayılan kimliklerin bir arada eşit, özgür ve ortak yaşamasının yol haritası ve çözümüdür. 

25. yılına giren tecrit ve izolasyona tahammülümüz kalmamıştır. Önder APO’nun özgürlüğü temel yaşam amacımız olarak belirlenmiştir.

Önder Apo, Kürt halkını yüzyıllardır esir almak isteyen, soykırımı hedefleyen, Kürdistan’ın parçalanmasını sağlayan Lozan’ın anlaşması da dahil olmak üzere buna karşı tarihsel direnişin adıdır. Lozan antlaşması 100.  Yılını tamamlarken AKP-MHP faşizmini ve Türk sömürgeciliğini yenilgiye uğratma ruhuyla, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve Kürdistan’ın statüsünü sağlamak hedefiyle 15 Nisan Merkezi eylemlerine seferber olalım.

Avrupa’nın birçok merkezinde gerçekleşecek yürüyüş ve mitinglere seferber olalım!

15 Nisan’da Almanya, Kuzey Fransa, İsviçre, Belçika ve Hollanda katılımı ile Avrupa merkezli Düsseldorf yürüyüşüne, Güney Fransa’nın katılımı ile Marsilya, Norveç, Finlandiya, İsveç’te de Stockholm, Göteborg, Kanada, Avusturalya, Kıbrıs, İngiltere, Avusturya, İtalya ve Yunanistan’da yapılacak Rêber Öcalan’a Özgürlük Hemen Şimdi merkezi yürüyüş ve mitinglerine yaşlı, genç, kadın hepimiz alanları dolduralım.

Fedakar halkımız ve dostlarımız gerçekleştirilecek bu kitlesel yürüyüşlere seferberlik ruhu kendisini katmalıdır.

KCDK-E olarak herkesi Önder APO’nun özgürlüğünde buluşmaya ve insanlığın temel kurtuluş sembolü olan Önder APO’ya özgürlük şiarıyla bu yürüyüşlere katılmaya davet ediyoruz.

Önder APO'suz bir yaşama alıştırma stratejisini ret ediyoruz. Önder APO’nun özgürlüğünü bütün çalışmalarımızın ve yaşamımızın ana merkezi olarak planlıyor ve bu temelde herkesi 15 Nisan günü on binlerle sahiplenmeye çağırıyoruz.”