KNK, KCDK-E ve Êzidî Koordinasyonu, Mam Beşir'i andı

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanlık Divanı ve Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu, 14 Aralık'ta Şengal'de kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mam Beşir için başsağlığı dileğinde bulundu.

KNK Yürütme Konseyi, Mam Beşir'in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Êzidî Toplumu Koordinasyonu üyesi Mam Beşîr, KNK'nin de eski bir üyesiydi.

KNK başsağlığı mesajında, "Sayın Mam Beşir, tüm yaşamı boyunca yurtsever bir çalışma içerisinde oldu ve 37 yıldır Êzidî toplumumu için, Kürdistan devrimi için aralıksız çalışıyordu" dedi.

Mesajda, "Sayın Hasan Dutar'ın (Mam Beşir) vefatı bizi son derece üzdü; ailesi, dostları ve arkadaşlarının acısını paylaşıyoruz. Bu vesileyle tüm Kürdistan halkına, Êzidî toplumuna, devrim çalışanlarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz" denildi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı yayınladığı yazılı mesajda, "14 Aralık sabahı geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Beşîr, başta Êzidî toplumu olmak üzerek Kürdistan halkını derin bir üzüntüye boğmuştur" dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı:

"DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede yerini alan Beşîr, Şengal’in yeniden inşası için tüm cabasıyla çalışarak emeğini katmış bir değerdir.

Şengal’in özgür ve özerk statüsünün yaşaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak büyük katkılar sunmuştur.

Mam Beşîr, 1956, Batman doğumlu ve altı çocuk babasıydı. 1970’li yıllarda Almanya’da yaşamaya başlamıştır.

1983 yılında Almanya’da özgürlük mücadelesine katılan Mam Zekî arkadaşlarıyla Şengal topraklarına dönüş yaparak, Êzidî halkının korunması için canla başla çalışmıştır.

Yine 2003 yılında kurulan TEVDA hareketinin içinde yer almış ve aktif olarak çalışmıştır.

Yaşamının ve mücadelesinin hiçbir evresinde fedakarlıktan kaçınmadan inançla mücadelesini sürdürmüştür.

KCDK-E olarak tüm halkımıza, Êzidî toplumuna ve ailesine başsağlığı diliyoruz. Mam Beşîr’in anılarını mücadelemizde yaşatacağımıza söz veriyoruz.

Duisburg, Sarsburcen, Bremen, Celle, Bielefeld, Berlin, Gissen, Emmerich, Manheim ve Aurich şehirlerinde Ezidi koordinasyonu anma etkinliği gerçekleştirilecektir.

Gerçekleştirilecek etkinliklere KCDK-E, KON-MED yöneticileri ve eşbaşkanları katılım sağlayacaktır."

Avrupa Êzidî Toplumu Koordinasyonu da Mam Beşir'in amacı ve ideallerinin yerine getirilmesi için sorumluluklarını yerine getirecekleri sözünü verdi.

Koordinasyon, "Tüm Kürdistanlılar, yoldaş Beşir'in amaçları ve davasına bağlı olmalı, Êzdîxan ve Kürdistan'ı özgürleştirmeli" dedi.

Koordinasyon da KCDK-E gibi, Almanya'nın bir çok kentinde yapılacak anma etkinliklerine katılmaya çağırdı.