KCDK-E ve TJK-E: Hollanda hükümeti ve polisinden özür bekliyoruz

KCDK-E ve TJK-E, “Hollanda hükümeti ve polisini, tamamen demokratik bir temelde düzenlenen bu yürüyüşe şiddetle karşılık vermesini kınıyor ve polisin yaptığı saldırı ile ilgili Kürt halkı ve yürüyüşçülerden özür dilemesini bekliyoruz” dedi.

Avrupa Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KCDK-E) ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), yaptıkları ortak yazılı açıklama ile, Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) sessizliğini protesto etmek için bugün Den Haag kentinde düzenlenen mitinge polis saldırısını kınadı ve özür dilemeye davet etti. Açıklamada özveriyle yürüyüşe katılan, OPCW ve üye ülkelerin sessizliğini protesto eden binleri seferberliklerinden dolayı kutluyoruz” denildi.

Açıklama şöyle:

“Faşist Türk devletinin özgürlük gerillasına karşı kimyasal silahlarla sürdürdüğü saldırıyı ve OPCW’nin sessizliğini protesto etmek için 1 Kasım günü Hollanda’nın Den Haag kentinde düzenlenen mitinge binler katıldı.
Kimyasallarla katledilen özgürlük gerillalarının resimlerinin ellerde taşındığı, OPCW, AB, NATO ve devletlerin sessizliğinin teşhir edildiği yürüyüşte taşınan pankartlar, beyaz elbiseler içinde kimyasalı protesto eden yüzlerce Kürdistanlı ve dostları tepkilerini sokaklara taşırdı.
Protesto yürüyüşüne Avrupa’nın birçok kentinden demokratik kurumlar, KCDK-E, TJK-E, Kurdistanı kurumlar, güç birliği, inanç kurumları, dostlar, kadınlar, yaşlılar ve gençler katılım sağladı.

2’Sİ AĞIR, 30 PROTESTOCU YARALANDI
Hollanda basının yoğun ilgi gösterdiği protesto yürüyüşüne son anda Hollanda polisi insafsızca, şiddetle ve atlılar eşliğinde kitle üzerine yönelerek saldırı gerçekleştirdi. Erdoğan’ın polisini aratmayacak düzeyde gerçekleştirilen bu şiddet saldırısı esnasında 2 kişi ağır, 10 kişi ciddi şekilde olmak üzere 30 kadar protestocu yaralandı. Şu ana
kadar 12 protestocu da haksız bir şekilde gözaltına alınmıştır.

Üç maymunları oynayan, özgürlük gerillalarının kimyasalla katledilmesini seyreden OPCW’nin bu kadar kanıta rağmen hareket etmemesi ve sessizliğini koruması yürüyüşte protesto edildi. Protestolarıyla OPCW, AB ve BM’nin tutumuna karşı demokratik hakkını kullanan yürüyüşçülere Hollanda polisinden Türk polisini aratmayan bu kadar sert bir şiddet
içeren müdahale gelmesini kınıyoruz.

ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUZ
Hollanda hükümeti ve polisini tamamen demokratik bir temelde düzenlenen bu yürüyüşe şiddetle karşılık vermesini kınıyor ve polisin yaptığı saldırı ile ilgili Kürt halkı ve yürüyüşçülerden özür dilemesini bekliyoruz.

Hollanda’nın neredeyse tüm basın yayın organlarında spot olarak yer alan yürüyüş ve polis şiddeti, basın tarafından şaşkınlıkla izlenerek eleştiri almıştır.

KCDK-E ve TJK-E olarak özveriyle yürüyüşe katılan OPCW ve üye ülkelerin sessizliğini protesto eden binleri seferberliklerinden dolayı kutluyoruz. Bilinmelidir ki bu haksızlık, Kürt halkına soykırımı dayatan bu saldırı ve sessizliğe karşı sonuç alıncaya kadar mücadele edeceğiz ve kararlı bir şekilde sokaklarda demokratik hakkımızı kullanacağız.”